10. Beyoğlu Ihlamur Şenliği Tekirdağ'da düzenlendi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl Ihlamur Şenliği'nin 10'uncusu düzenlendi. Kırsal kalkınmayı sağlamak ve üreticiye destek olmak amacıyla düzenlenen 10. Beyoğlu Ihlamur Şenliği'ne Ã?

GÜNDEM 2.07.2018 15:23:00 0
10. Beyoğlu Ihlamur Şenliği Tekirdağ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl Ihlamur Şenliği'nin 10'uncusu düzenlendi.

 

 

ÇOK SAYIDA VATANDAŞ KATILDI

 

 

 Şarköy Belediyesi, Beyoğlu Köyü Dayanışma ve Hizmet Derneği, Beyoğlu Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile Beyoğlu Muhtarlığı'nın da destek verdiği ve Tekirdağ'da düzenlenen 10. Beyoğlu Ihlamur Şenliği'ne İstanbul'dan çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

KİTABINI İMZALADI

 

 

Programda konuşma yapan Tıbbı ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Ayhan Ercan, katılımcılara ıhlamur bitkisinin kurutma, saklama ve pazarlama yöntemlerinden bahsederek ıhlamurun sadece çay olarak tüketilmesinde sınırlı kalınmayıp farklı şekillerde ürün elde edilebileceğini belirtti. Ayhan Ercan, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konuşmasının bitiminde katılımcılara kendi üretimi olan ıhlamur reçelini ikram etti ve 'Doğal Süper Gıdalar' isimli kitabını imzaladı.

 

 

KONSERLE SON BULDU

 

 

10. Beyoğlu Ihlamur Şenliği halk oyunları gösterisi ve Ihlamur Ağası seçiminin ardından kazanda kaynatılan ıhlamurun ikramı ve Mustafa Ozan ile Beytullah Arabacı konseri ile sona erdi.

 

 

Haber / Ayşenur AYDIN