Yayla Şenlikleri plaket töreni ile son buldu

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin işbirliğinde bu yıl 15. kez düzenlenen Geleneksel Yayla Şenlikleri'ne destek verenl

GÜNDEM 2.07.2018 11:39:00 0
Yayla Şenlikleri plaket töreni ile son buldu

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Geleneksel Yayla Şenlikleri’ne destek verenler için   plaket töreni düzenlendi.

 

 

ÇOK SAYIDA VATANDAŞ KATILDI

 

 

Karadeniz Mahallesi Hayrabolu Yolu üzerindeki şenlik alanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene, Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Akyüz, Karadeniz Mahallesi Muhtarı Hasan İncehasan, Trabzon Düzköy Çalköy Muhtarı İbrahim Aydoğan, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, TESKİ Genel Müdür Yardımcısı İ. Feyzi Ünal, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

KÜLTÜRLERİNİ TRAKYA'YA TANITIYOLAR

 

 

Açılışta konuşma yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; “Süleymanpaşa’da yaşayan vatandaşlar bir bütündür. Karadeniz kültürünü, yaşatan Süleymanpaşalılar ile gurur duyuyorum. Tıpkı başka kökenlerden gelenlerle olduğu gibi. Hepimiz farklı zamanlarda buraya gelmişiz. Kimimiz 10 yıl önce kimimiz 100 yıl önce. Burayı yurt edinmişiz. Birbirimiz ile kardeş olmuşuz, bir bütün olmuşuz. Süleymanpaşa’da sadece Karadenizliler, sadece Trakyalılar ve diğerleri yok bütün Türkiye var. Bu büyük ailenin bir unsuru olan Karadenizli hemşerilerim bir geleneği yaşatıyorlar. Kendi yayla kültürlerini yayla benzeri bir alanda her sene Trakya’ya tanıtıyorlar, anlatıyorlar” diye konuştu.

 

 

"DAHA GÜZEL ETKİNLİKLER HAZIRLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

 

 

Yayla Şenliklerinin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Eşkinat; “Bu güzel etkinlik için Karadeniz Mahallemizin muhtarı, dernek başkanı ve emek veren bütün insanlarına teşekkür ediyorum. Ama her şeyin ötesinde Çiçek bacımın başını çektiği kadın kolları inanılmaz bir güç. Türk Kadının örneği olarak ben kendisine teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda biz yine sizlerle beraber olmaya daha da güzel etkinlikler hazırlamaya devam edeceğiz. Bizden ayrılmayın, bizle beraber kalın. Birliğinizi, bütünlüğünüzü, dirliğinizi bozmayın” dedi.

 

 

TEK VATAN, TEK BAYRAK, TEK MİLLET

 

 

Törende konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Karadenizli hemşerilerimiz çok uzun yıllardır Tekirdağ'da, bizlerle yaşıyor. Rahmetli babam, bana Karadeniz'i ve Karadenizlileri öve öve bitiremezdi. Hem çalışkan, hem yardımsever, hem de merttir Karadeniz'in insanı.  Yayla Şenliklerine 15 yıldır sürekli katılıyorum. Karadeniz insanının en önemli özelliği de tek vatan, tek bayrak, tek millet anlayışına sahip çıkmasıdır. Karadenizli kardeşlerimin vatana olan bağları çok güçlüdür. Ben bu anlamda kendilerini kutluyorum" dedi.

 

 

SABAHAT AKKİRAZ KONSERİ İLE SONA ERDİ

 

 

Protokol konuşmalarının ardından 15. Geleneksel Yayla Şenliği’ne destek verenlere plaket verildi. Geleneksel Yayla Şenlikleri programı, düzenlenen etkinlikler ve Sabahat Akkiraz konserinin ardından sona erdi.