Kırkpınar'ın provası Kapaklı'da yapıldı

15 başpehlivan, bu yıl 9-15 Temmuz tarihleri arasında 657'ncisi düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Güreşleri öncesi, Kapaklı Belediyesi Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde mücadele etti. Er m

GÜNDEM 1.07.2018 19:14:00 0
Kırkpınar

Cumartesi günü saat 11:00’da Kazak Gölü Mesire Alanı’nda düzenlenen güreşlere Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve temsilcileri, Samsun Vezirköprü Kunduz Yaylası Güreş Ağası Bilal Acar, Kapaklı Samsunlular Derneği Güreş Ağası Şenol Batum, Samsun Havza Güreş Ağası Bayram Dağlı, Bengü Güreş Ağası Hasan Acar ve Samsun Ladik Güreş Ağası İbrahim Ünsal ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

MİNİK PEHLİVANLARIN MÜCADELELERİ İLGİYLE İZLENDİ

 

Sunuculuğunu ünlü Cazgır Şükrü Kayabaş’ın yaptığı güreş şöleninde saygı duruşu, İstiklal Marşı ve okunan duaların ardından pehlivanlar er meydanına alındı. İlk olarak Minik 1, Minik 2 Boy, Tozkoparan, Desteboyu ve Küçük Orta Boy pehlivanlar güreşirken, güreş severler minik pehlivanların mücadelelerini ilgiyle izledi ve alkışlarıyla minik pehlivanlara destek verdi.

 

YAĞMUR NEDENİYLE ZOR ANLAR YAŞADILAR

 

Yağlı Güreşler, Başaltı pehlivanların mücadelesi ile devam ederken, müsabakalar sırasında etkili olan yağış, pehlivanlara zor anlar yaşattı. Yağışın şiddetini artırması nedeniyle güreşlere bir süre ara verildi. Yağmurun dinmesinin ardından müsabakalar ve pehlivanların mücadelesi kaldığı yerden devam etti.

 

GÜREŞLER AĞASI EROL BUZ OLDU

 

Yağlı Güreşlerde ağalık ihalesi de yapıldı. Mevcut ağa Salim Vuran ve 17 ağa adayının katıldığı ihalede ağalığı 30 bin TL ile Erbuz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Buz aldı. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı yeni ağayı kutlarken, Erol Buz’a kupasını Eski Ağa Salim Vuran ile birlikte takdim etti. Güreş etkinliğinde konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Yağmur çamur dinlemeden Kazak Gölü’nde sonuna kadar bu işi hep beraber getirdik. Ağalığa katılan tüm arkadaşlarıma, tüm iş adamlarımıza vermiş oldukları desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Ağalığı kazanan Erol Buz’u tebrik eden Mandalı “İnşallah önümüzdeki yıl da dördüncüsünü hep birlikte düzenleriz” temennisinde bulundu.

 

15 BAŞPEHLİVAN MÜCADELE ETTİ

 

Güreş ağalığını kazanan Erbuz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Buz da bu yağmurun altında bile burada toplanıp, ata sporumuz olan güreşe destek veren herkese teşekkür ederken, her zaman Kapaklı’nın yanında olduklarını ifade etti. Konuşmaların ardından etkinlik Başpehlivanların güreşi ile devam etti. 15 Başpehlivanın mücadele ettiği güreşlerde, finale kalan isimler Güngör Ekin ve Recep Kara oldu.

 

KAZANAN RECEP KARA OLDU

 

Final yarışlarında da Güngör Ekin ve Recep Kara başpehlivanlık için kıyasıya mücadele etti. Müsabakaların sonunda başpehlivanlığı kazanan Kırkpınar Eski Başpehlivanlarından Recep Kara oldu. Güreşin ardından dereceye giren Başpehlivanlara Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Güreşleri Ağası Erol Buz ve Kapaklı Güreşleri Eski Ağası Salim Vuran tarafından madalyaları ile kupaları verildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU