'Bakanın işi toplumu ayrıştırmak değil, şehit cenazelerinin gelmesini önlemektir'

CHP İl Başkanlarının şehit cenazelerinde protokole kabul edilmemesi için müsteşarları aracılığı ile valilere talimat gönderdiğini açıklayan İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepk

SİYASET 29.06.2018 16:14:00 0

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, CHP İl Başkanlarının şehit cenazelerinde protokole kabul edilmemesi için müsteşarları aracılığı ile valilere talimat gönderdiğini açıklayan İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sert tepki gösterdi.

 

 

“İÇ SAVAŞ ÇIĞIRTKANLIĞI YAPIYOR”

 

 

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Candan Yüceer “Görevi toplumda huzuru ve asayişi sağlamak olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölücü, ayrıştırıcı söylemleriyle bizzat iç savaş çığırtkanlığı yapmaktadır.  Toplumsal barışı, huzuru ve bir arada yaşama kültürünü derinden yaralayan, ülkeyi kargaşa ortamına sürüklemek isteyen bu provokatif açıklamalar asla kabul edilebilir değildir” dedi.

 

 

“ŞEHİTLERİMİZ BU ÜLKEDE YAŞAYAN HERKESİN ŞEHİDİDİR”

 

 

Ülkemizin birleştirici unsuru olan şehitlerimizin bu ülkede yaşayan herkesin, 81 milyonun şehidi olduğunu dile getiren Yüceer “Şehit cenazeleri üzerinden siyasi rant hesapları yapmak ise vicdansızlığın vardığı en dip noktadır. Dün söylediklerini bugün inkar eden, kendi basiretsizliğini örtmek için partimize saldıran Bakanın işi en kutsal değerimiz olan şehitlerimiz üzerinden toplumu ayrıştırmak değil, şehit cenazelerinin gelmesini önlemektir. Biz parti olarak her şeyden önce şehit cenazesine katılmaktan öte bir daha şehit cenazesinin gelmemesini isteriz. Ancak, yaşanacak acı olaylarda bundan önce olduğu gibi bundan sonra da şehit ailelerinin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

“İSTİFA ETMELİ YA DA GÖREVDEN ALINMALIDIR”

 

 

“Bizi şehit ailelerinden koparmaya, şehitlerimizi uğurlamaya engel olmaya kimsenin gücü yetmeyecektir” diyen Yüceer, nefret söylemleriyle, kaos çağrısı yapan bu zihniyette bir insanın bu ülkenin İçişleri Bakanı olamayacağını ve olmaması gerektiğini savundu. Yüceer “Bu ülkenin bir numaralı iç güvenlik sorunu haline gelen İçişleri Bakanının derhal istifa etmeli ya da görevden alınmalıdır. Aksi takdirde yaşanacak olayların bütün sorumlusu Süleyman Soylu ve koltukta oturmasına izin veren iktidarda olacaktır” dedi.

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ