Aydınlık bir şehir, ışıldayan bir nesil

TRAKYA Elektrik Dağıtım A.Ş.  (TREDAŞ) tarafından düzenlenen 'Aydınlık bir şehir, ışıldayan bir nesil' temalı açtığı resim yarışmasında dereceye giren çocuklara ödülleri verildi. T

GÜNDEM 29.06.2018 12:24:00 0
Aydınlık bir şehir, ışıldayan bir nesil

TREDAŞ tarafından düzenlenen 'Aydınlık bir şehir, ışıldayan bir nesil' temalı resim yarışmasının sergi açılışı ve ödül töreni yapıldı. 

 

TASARRUF AYNI İŞİ DAHA AZ ENERJİ İLE YAPMAKTIR

 

Enerjinin, sanayide, ulaşımda, ısıtmada kısacası toplumsal yaşamın başlangıcından itibaren insan yaşamı için gerekli ve vazgeçilmez olduğunu ifade eden, TREDAŞ Dağıtım Grup Direktörü Reşit Bilgili, "Düzenlediğimiz yarışmayla çocuklara küçük yaştan itibaren enerji tasarrufu bilinci kazandırmayı amaçladık. Enerjide tasarruf, aynı işi daha az enerji ile yapmaktır, verimli biçimde kullanmaktır. Boşa yanan lambalar, bozuk musluklardan suyun boşa akması, televizyon, radyo, bilgisayar gibi araçları açık bırakmak, günlük hayatta en çok yaptığımız enerji israfıdır. Aydınlık bir şehir, ışıldayan bir nesil temalı resim yarışmasında, ilkokul öğrencilerinin ortaya çıkardıkları eserler bizim için gurur kaynağı oldu" dedi.

 

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Yarışma kriterlerine göre değerlendirilen 5 resme ödül verildi. Yarışmanın birinciliğini Edirne Abalar İlkokulu’ndan Hamit Öztürk kazanırken, Özel Tekirdağ Mektebim İlkokulu’ndan Melek İnci İpek ikinci, Tekirdağ Cafer Tayyar İlkokulu’ndan Balım Kıyar üçüncü, Kırklareli Kocasinan İlkokulu’ndan Hasan Aydıncı dördüncü ile Edirne Abalar İlkokulu’ndan Beliz Kapancı beşinci oldu. Dereceye giren çocuklara bisiklet ve scooter hediye edildi. Ödül töreninin ardından yarışmacıların eserlerinden oluşan sergi de ziyarete açıldı.

 

 

Haber / Özge MERİÇ