Kırkpınar Yağlı Güreşleri için hazırlıklar devam ediyor

Edirne Belediyesi tarafından 9-15 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali için hazırlıkların devam ettiği belirtildi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, neh

GÜNDEM 28.06.2018 18:09:00 0
Kırkpınar Yağlı Güreşleri için hazırlıklar devam ediyor

Edirne Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali için hazırlıkların devam ettiği belirtildi.

 

 

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

 

 

Edirne’nin 657 yıllık geleneği olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Edirne Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleştirilen çalışmalarda, nehir taşkınlarından zarar gören Sarayiçi’nde Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi. Edirne Belediyesi’nin Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de trafik güvenliğini sağlamak için orta refüjlerde ve yol kenarındaki bordürlerde boya çalışması gerçekleştiren ekipler boyama çalışmasının Sarayiçi’ne giden tüm yollarda yapılacağını belirtti.

 

 

2 BİN METREKARE ÇİM SERİLDİ

 

 

Er Meydanı’ndaki çimlerin de sorunsuz bir şekilde yetiştiğini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne Belediyesi olarak 657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin bir yandan kültürel etkinlikler programını hazırlarken, bir yandan da güreşlerin yapılacağı alandaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz aylarda Tunca Nehri’nin taşması sonucunda Sarayiçi Er Meydanı da taşkından zarar görmüştü. Kırkpınar Er Meydanı ve çevresinde 1,5 milyon TL'lik maddi hasar oluştu. Ekiplerimiz, zarar gören tribünlerde bakım çalışmaları gerçekleştirirken; duvarlarda boya, badana çalışması da devam ediyor. Ayrıca ekiplerimiz Er Meydanı’na 2 bin metrekarelik çim sererek; güreşlerin yapılacağı alanı pehlivanlara uygun hale getirdi. Edirne her yıl olduğu gibi bu yılda muhteşem bir festivale, seyrine doyum olmayan güreşlere ev sahipliği yapacak" dedi.

 

 

Haber / Ayşenur AYDIN