8 Eylül'de Açılması Planlanıyor

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Kültür ve Sanat Derneği tarafından onarımı yapılan tarihi binada hizmete girecek olan Ayşin Bedri Selvi Kültür ve Sanat Merkezini inceledi. Çorlu Belediye BaÅ

KÜLTÜR SANAT 28.06.2018 17:52:00 0
8 Eylül

Başkan Sarıkurt'a bilgiler aktaran Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Bedri Selvi Ayşin, Bedri Selvi Kültür ve Sanat Merkezi'nde çalışmalarında son aşamaya geldiklerini belirtti. Ayşin, "1937 yılında tuğla ile inşa edilmiş binamızda yürüttüğümüz çalışmalar neredeyse tamamlandı. Sanat merkezimizi Çorlu Kültür ve Sanat Derneğimizin 14. kuruluş yıl dönümü olan 8 Eylül 2018 tarihinde açmayı planlıyoruz. Ayrıca yine aynı tarihte Sanat Sokağı projemizin de açılışını gerçekleştireceğiz. Aynı gün Ayşin Bedri Selvi Kültür ve Sanat Merkezi'nde profesyonel bir sergi düzenlemeyi planlıyoruz. dedi.

 

 

"HERŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIK"

 

 

Çorlu'nun çehresini değiştirecek sanatsal çalışmaların yapılıyor olmasından çok memnun olduğunu ifade ederek Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Çorlu'muz her şeyin en güzeline layık. Ayşin Bedri Selvi Kültür ve Sanat Merkezi'nin Çorlu'muza kazandırılacak olması beni gerçekten çok mutlu ediyor. Çorlu Kültür ve Sanat Derneği ve hizmete girecek olan Ayşin Bedri Selvi Kültür ve Sanat Merkezi Çorlu'muz için birer değerdir. Bu değerlere bizde katkı sunacağız ve bahçe düzenlemesini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz." dedi.

 

 

"HEDEFİMİZ ÇORLU KALESİ"

 

 

Çorlu Belediyesi olarak Müzeler ve Kültür Yatırımları Master Planı ile önemli kültürel miraslarından biri olan Çorlu Kalesi’ni turizme kazandırmayı hedeflediklerini dile getiren Sarıkurt, "Fatih Camii, Tarihi Belediye Binası ve park alanlarını da birleştirerek oluşturacağımız yeni bir kent meydanı ile şehrimize değer katmayı hedefliyoruz. Bu projemiz ile tarihsel öneme sahip Fatih Camii ve Tarihi Belediye binamız daha fazla ön plana çıkacak ve inanıyorum ki halkımız da bu projelerden dolayı çok mutlu olacak" dedi.

 

 

Haber / Özge MERİÇ