Acar'dan anlamlı hediye, anlamlı davet

4 yıldır Kunduz Yaşlı Güreşleri Ağası olan Kapaklı'nın tanınan iş adamlarından Bilal Acar, Samsun Vezirköprü Kunduz'da yapılan yağlı güreşlere Çerkezköy'deki basın

GÜNDEM 28.06.2018 17:14:00 0
Acar

Batı Marmara Gazeteciler Derneği Başkanı Şaban Kardeş’i ziyaret eden Kapaklı’nın tanınan iş adamlarından Bilal Acar,  Çerkezköy’deki gazetecileri Samsun Vezirköprü Kunduz’da yapılacak olan Yağlı Güreşlere davet etti.

 

 

“ATA SPORUMUZUN YAŞATILMASI İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

 

 

Geçtiğimiz yıllarda Çerkezköy’de düzenlenen yağlı güreşlerin son yıllarda siyasi ve ticari kaygılar nedeniyle yapılmadığını belirten Acar “Bizler tarihi ata sporumuzun yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması adına doyduğumuz topraklardan doğduğumuz topraklara giderek mücadele ediyoruz. Bir Samsunlu olarak Vezirköprü’de düzenlenen sosyal kültürel etkinliklerden biri olan Kunduz Etkinliklerine insanların gelmesi bizleri gururlandırıyor. Gönül ister ki bölgemizde de bu denli kapsamlı güreş etkinlikleri olsun” dedi. Kunduz Yağlı Güreşlerine Türkiye’nin değişik yerlerinden bine yakın güreşçi, 50 binin üzerinde de misafir katılıyor. Ülkemizin değişik yerlerinden gelen 50 binden fazla güreş sevdalısı 24 saat dolasıya güreş izlerken, 3 gün süren etkinlikler kapsamında hem Samsun’un yöresel tatlarını tatma hem de tarihi ve kültürel yerlerini gezme imkanı buluyor” dedi.

 

 

KAPAKLI BİR ADIM ATTI

 

 

Geçtiğimiz yıllarda Çerkezköy halkına da yaşatılan güzelliklerin maalesef son yıllarda yapılmadığını belirten Acar “Çerkezköy’de bu ata sporumuzun kıspetini ve sembolünü elinde tutanların er meydanına inmesini bekliyoruz. Kapaklı bu konuda bir adım attı. Bizlerin de maddi ve manevi destekleri ile 2 yıldır Kapaklı’da yapılan güreşlerin Çerkezköy’de de önümüzdeki yıllarda yeniden başlayacağına inancım tam” dedi.

 

 

“GEÇMİŞİNİ BİLMEYENLER GELECEĞİNİ GÖREMEZ”

 

 

4 yıldan bu yana Kunduz Yağlı Güreşler Ağalığını yürüten Bilal Acar, ata sporuna sahip çıkacak yüzlerce iş adamı ve gönül veren binlerce insanın olduğunu ifade ederek “Bizler atalarımızdan aldığımız bu mirası, kültürü geleceğimize nakşetmek için uğraşıyoruz. Geçmişini bilmeyenler geleceğini göremez” diyerek siyasilerin sadece şov yapmak üzere değil, gerçek anlamda sahip çıkması beklentisinde bulundu.

 

 

GÜREŞLERE DAVET ETTİ

 

 

Batı Marmara Gazetecileri Derneği Başkanı Şaban Kardeş’e 16 Türk devletini temsil eden flamaları hediye eden Bilal Acar, Şaban Kardeş nezdinde Çerkezköy’deki tüm gazetecileri Vezirköprü Kunduz Yağlı Güreşleri’ne davet etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU