"20 dakikada metrekareye 50,5 kilogram yağış düştü"

​​​​​​​TESKİ, Süleymanpaşa ilçe merkezinde önceki gün aşırı fırtınalı ve dolu şeklinde meydana gelen sağanak yağış ile ilgili açıklama yaptı. SÃ?

GÜNDEM 28.06.2018 16:25:00 0
"20 dakikada metrekareye 50,5 kilogram yağış düştü"

TESKİ yaptığı açıklamada herhangi bir olumsuzluğa mahal verilmemesi için, ekiplerin ilçenin kritik noktalarında gerekli önlemleri aldığını belirterek, hava tahmin raporları çerçevesinde yağıştan önceki günlerde il genelinde yağmursuyu toplayıcı ızgaraları ile yağmur suyu kanallarının temizlendiğini ve yağmur suyu hatlarına bakım onarım çalışmaları yaptığını ifade etti.

 

180 ADET ÇAĞRI ALINDI

 

TESKİ tarafından yağış sırasında ve sonrasında Süleymanpaşa’nın tüm mahallelerinden Alo 185 Çağrı Merkezine 100 adet kuka ve 80 adet vidanjör talebi bildirildiği, ekipler tarafından müdahale edildiği kaydedildi.

 

“6-7 EVDE SU BASKINI YAŞANDI”

 

Yağış sonrası inceleme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,“Yarım saat içerisinde metrekareye düşen 50 ile 75 kg arasında yağan yağmur oranına rağmen tüm İlçelerimizde, çok fazla olumsuz duruma rastlanmamıştır. Süleymanpaşa ilçemizin Aydoğdu Mahallesi Dere sokakta dere yatağı civarında bulunan 6-7 evde su baskını yaşanmıştır. TESKİ ekiplerimiz bu durumlara anında müdahale etti. Zarar gören ailelere Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal yardım yapılacaktır. Ekiplerimiz görevlerini koordineli bir biçimde 24 saat boyunca sürdürmektedir"dedi.

 

“TEHLİKE HENÜZ GEÇMİŞ DEĞİL”

 

TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa da yaptığı açıklamada; “Kısa bir süre içinde çok şiddetli bir yağış aldık. Yağış ve fırtına afet derecesindeydi ve vatandaşlarımıza korkulu anlar yaşattı. Ama önceden hazırlıklı olarak sahada bekleyen ekiplerimiz tüm sorunlara anında müdahale etti. Hayatın olumsuz etkilenmemesi için her türlü gayreti gösterdiler. Sahada görünen durum, son 3-4 yıldır Süleymanpaşa ilçesine yapılan altyapı yatırımlarının önemini ortaya koymuştur. Yağmur suyu kanalları tam kapasite ile çalıştı ve işlevini yerine getirdi. Tehlike henüz geçmiş değil, hafta boyunca yağışlar devam edecek, vatandaşlarımızın tedbirli olmalarını rica ederiz” dedi.

 

 

Haber / Özge MERİÇ