"BİN 35 KİŞİYE 17 BİN KOVAN DAĞITTIK"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından "Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon" projesi kapsamında kovan dağıtımı devam ediyor. Proje kapsamında Malkara'da düzenlenen programda bin 191 adet ko

GÜNDEM 27.06.2018 14:23:00 0
"BİN 35 KİŞİYE 17 BİN KOVAN DAĞITTIK"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından "Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon" projesi kapsamında Malkara'da bin 191 adet kovan dağıtıldı.

 

VATANDAŞLARDA KATILDI

 

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca gerçekleştirilen programa, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Büyükşehir Belediyesi ile Malkara Belediyesi'nin idari ve teknik personeli, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

"HEDEFİMİZ BU ALANDA MARKALAŞABİLMEK"

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan gerçekleştirdi. Aslan, "Bu projemizi il genelinde yürütüyoruz. Ülke genelinde de bu projeyi en büyük çapta yürüten yerel yönetim biziz. İl genelinde bin 35 kişiye 17 bin civarında kovan dağıttık. Bu hizmetimizle ilimizdeki üretimi artırmayı hedefledik. Önümüzdeki dönemlerde bu alanda üretimimiz artacaktır. Üretimin artmasından sonraki hedefimiz bu alanda markalaşabilmek olacak. Kentimizin bu anlamda potansiyeli oldukça iyi durumda. İstanbul'un yanı başındayız. Konum olarak avantajlı bir durumdayız. Tarihi kaynaklara göre Fatih Sultan Mehmet'in yediği bal, o dönemlerde Malkara'dan gidiyordu.  Bu bölgenin toprak yapısı, iklimi arıcılığa oldukça elverişli. Önümüzdeki dönemlerde Fen İşleri Dairesi Başkanlığımızla koordineli bir şekilde tarlalarımızdan taş toplama makinesi ile taş toplayacağız. Bu topladığımız taşları da tarla yollarının yapımı için kullanacağız. Projemizin bölgemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

 

"TARIMIN BAŞKENTİ YAPACAĞIZ"

 

Hacı Aslan'ın konuşmasının ardından konuşmaya devam eden Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, "Üreticiye destek sağlayacak bir proje ile bir aradayız. Bugün 200'ün üzerinde üreticimize kovan dağıtımı yapacağız. Malkara'yı tarımın başkenti yapma hususundaki çalışmalarımız devam edecektir" diye konuştu.

 

"BU POTANSİYALİ YUKARIYA TAŞIYACAĞIZ"

 

Tekirdağ'da arıcılık anlamında potansiyelin çok iyi durumda olduğunu eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, "Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerini geride bıraktık. Yerel seçimlere de yaklaşık 271 gün var daha. Bu kalan günlerimizi dolu dolu geçirmek adına vatandaşlarımıza yönelik hizmet ve yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Yeni dönemde görevde olalım veya olmayalım, son güne kadar sosyal demokrat anlayışla vatandaşlarımız için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tekirdağ'da arıcılık anlamında çok güzel bir potansiyel var. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, üreticimize destek sunarak bu potansiyeli daha yukarı taşımayı hedefledik. Bölgemizde yaklaşık 400 bin, 500 bin kovanlık potansiyel var. Bunların hepsini aktif hale getirebilirsek eğer hem ayçiçeği üretimimiz, hem kanola üretimimiz, hem de bal üretimimiz artacak.  Bizim asıl hedefimiz var olan 50 bin kovan sayısını görev süremiz içerisinde 100 bine çıkarmaktı. Ama maalesef 50 bin kovan üretebilecek üretici bulamadık. Bu sene dağıtacağımız kovanlarla birlikte yaklaşık 17 bin kovan dağıtmış olacağız" dedi

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU