Yağışlar hafta sonuna kadar etkisini sürdürecek

Edirne'de kuvvetli sağanağın yanı sıra dolu yağışı olabileceği konusundan valilik vatandaşları uyarıdı. Uyarının üzerine önlem alan vatandaşlar araçlarını doludan korumak için üzer

GÜNDEM 26.06.2018 16:02:00 0
Yağışlar hafta sonuna kadar etkisini sürdürecek

Orta Akdeniz ve Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine giren Edirne'de, Valilik ve Meteoroloji Müdürlüğü tarafından, kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı. Dolu yağışının da olabileceği tahmin edilen kentte vatandaşlar önlem aldı. Sigorta şirketleri araç sürücülerine Edirne ve çevresinde kuvvetli yağış beklendiğini, ceviz büyüklüğünde dolu yağışının da görülebileceğini belirten bilgilendirme mesajları gönderdi.

 

"VATANDAŞLAR DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLMALI"

 


Edirne Valiliği sel ve su taşkınlarına yönelik vatandaşların tedbirli olmasını istedi. Valiliğin kuvvetli sağanak yağışlarla ilgili yaptığı açıklamada, "Meteorolojik uyarı raporuna göre, bölgemizin Orta Akdeniz ve Balkanlar üzerinden gelen yağışın etkisine gireceği, yağışların hafta sonuna kadar etkili olmaya devam edeceği bildirilmiştir. Meydana gelecek sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış, anında kuvvetli rüzgâr, yıldırım düşmesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadeleri yer aldı.

 


HAVA SICAKLIĞI 23,4 DERECE

 

 

Meteoroloji verilerine göre, Edirne'de hava sıcaklığı 23.4 derece ölçülürken, hafta boyunca kuvvetli sağanak beklendiği kaydedildi. Kentte en son dolu yağışının geçen Mart ayında görüldüğü belirtilirken Yaklaşık 10 dakika süren yağış ardından kentin beyaza büründüğü ve buğday tarlalarının büyük zarar gördüğü bildirildi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU