Yaz Kur'an Kursları'nda eğitim başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Yaz Kur'an Kursları, 25 Haziran'da başladı. Çerkezköy'de de çocuklara Kur'an kursları ve 26 camide eğitim verilecek.

GÜNDEM 25.06.2018 20:34:00 0
Yaz Kur

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Yaz Kur’an Kurslarına ilginin yoğun olduğunu belirten yetkililer, Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen "Yaz Kur'an Kursları" bu yıl 25 Haziran 2018 tarihinde başladı.  Yaz Kur'an Kurslarındaki eğitim-öğretim faaliyetleri her yıl olduğu gibi bu yılda amacına uygun, daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülecek.  Yaz Kur’an Kurslarının hedef kitlesini çocuk ve gençler oluşuyor. Bununla birlikte; yetişkinlerden (30 yaş ve üzeri) kış aylarında Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenme imkânı olmayanlardan yazın eğitim almak isteyenler de Yaz Kur’an Kurslarına kayıt yaptırarak eğitim verilmektedir” dedi.

 

 

YAZ BOYUNCA DEVAM EDECEK

 

 

Kur’an Kurslarında Kur’an, itikat, ibadet, siyer ve ahlak alanlarında bilgiler verilecek. Kurslarda çocuklara İslam ve İslam’ın esasları, namaz, Peygamber efendimizin hayatı, oruç, Hz. Peygamber’in kişiliği ve örnekliği, Kur’an-ı Kerim’i güzel ve doğru okuma, ahiret başta olmak üzere pek çok konuya değinilecek.

 

 

Haber / Özge MERİÇ