7 ülkeden 30 Ressam katılacak

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Bisanthe Uluslararası Plastik Sanatlar Çalıştayı 29 Haziran'da başlayacak. Süleymanpaşa Belediyesi'nin sanat ve kültü

GÜNDEM 25.06.2018 18:22:00 0
7 ülkeden 30 Ressam katılacak

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Bisanthe Uluslararası Plastik Sanatlar Çalıştayı, 29 Haziran’da başlayacak.

 

29 HAZİRANDA BAŞLAYACAK

 

29 Haziran da başlayacak ve 9 gün sürecek olan Bisanthe Uluslararası Plastik Sanatlar Çalıştayı'na 7 ülkeden 30 resim sanatçısının katılacağı belirtildi. Süleymanpaşa Çocuk Kulübü üyesi ve Aydoğdu Mahallesi Sosyal Etkinlik Merkezi öğrencisi çocuklar da çalıştay süresince sanatçılara eşlik edecek.

 

“TÜM SANATSEVERLERİ DAVET EDİYORUM”

 

 

Bisanthe Plastik Sanatlar Çalıştayı’nın bu yıl beşincisini düzenlediklerini dile getiren Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinden ve ülkemizin her yerinden yetenekli resim sanatçılarını şehrimizde ağırlıyoruz. Bizim için eser üretiyor ve Süleymanpaşa’nın sanat birikimine katkı sağlamalarına zemin hazırlıyoruz. Aynı zamanda bu çalıştaylar, kentimizin tanıtımı, sanat çevrelerinde saygın bir yer edinme anlamında da büyük katkı sağlıyor. Süleymanpaşa’yı sanat kenti yapma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Her zaman olduğu gibi, yine çocuklarımızı bu çalıştaya dâhil ediyoruz. Çocuklarımız bir sanat eserinin üretim sürecini başından sonuna kadar izleyerek ve sanatçılarımızın rehberliğinde kendi resimlerini yaparak deneyimleyecekler. Onların arasından bizi temsil edecek başarılı sanatçılar çıkmasını arzuluyoruz. Tüm sanatseverleri çalıştayımızı ziyaret etmeye ve sanatçılarımızla bir arada olmaya davet ediyorum” dedi.

 

KİMLER KATILACAK?

 

5. Bisanthe Uluslararası Plastik Sanatlar Çalıştayı’na yurt dışından, Elke Mischling (Avusturya), Maja Subic (Slovenya), Natalia Kobzeva (Rusya), Saad Nazih (Fas), Suzzle İbrahim (Malezya), Taher Abdelazeem (Mısır) isimli sanatçılar katılacak. Yurt içinden ise, Devrim Erbil, Ergin İnan, Mahir Güven, Betül Demir Karakaya, Cemalettin Yıldız, Denizhan Özer, Ekrem Şerif Egeli, Erhan Lanpir, Funda İyce Tuncel, Hakan Esmer, Hande Ünver, Mehmet Yıldırım, Metin Kılıç, Necati Seydi Ferahoğlu, Neslihan Kıyar, Nevres Akın, Özgür Eryılmaz, Pelin Özgöçen, Pınar Kanber, Raşit Altun, Selçuk Yılmaz, Serdar Leblebici, Zehra Başaran, Zeynep Bingöl Çiftçi isimli sanatçılar katılacak.

 

Haber / Şaban KARDEŞ