Çöp konteynerleri kaldırılıyor

Saray Belediyesi tarafından İstanbul ve Çerkezköy Caddeleri hattında bulunan konteynerlerin kaldırılacağı bildirildi.  Uygulamanın bugünden itibaren hayata geçirileceğini söyleyen Saray Belediye Başkanı

GÜNDEM 24.06.2018 15:42:00 0
Çöp konteynerleri kaldırılıyor

Saray Belediyesi tarafından daha temiz ve yaşanabilir bir çevre için, trafiği rahatlatmak amacıyla İstanbul ve Çerkezköy Caddeleri hattında bulunan konteynerlerin kaldırılacağı belirtildi. Yaz aylarında turistik gezi için Kıyıköy ve Kastro istikametine doğru ilerleyen araçların geçişini ve park etme durumunun da bu uygulamayla kolaylaşacağı kaydedildi.

 

 

 

"EKİPLERİMİZ KAPINIZA KADAR GELECEK"

 

 

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, "Saray Belediyesi temizlik ekipleri mağduriyet oluşturmamak adına günde üç defa kapınıza kadar gelerek atıklarınızı apartmanlardan toplayacak. Bu yüzden her sabah 09.30’da, öğlen 13.30’da ve akşam 19.30’da atıklarınızı büyük poşetler içerisinde ekiplerimize teslim etmenizi rica ediyoruz.Bu uygulamayla birlikte ilçemizin trafik yoğunluğu en fazla olan bu hattında trafiği rahatlatmaya yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Böylece ilçe esnafının ve vatandaşlarımızın daha rahat hareket edeceği bir durum oluşturabileceğiz. Ayrıca kötü koku, görüntü ve ses kirliliğini de ortadan kaldırmış olacağız. " dedi.

 

 

 

TEMİZ BİR ÇEVRE İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM

 

 

 

Bu uygulamayla önemli bir adım attıklarını dile getiren Nazmi Çoban, "Bundan sonra modern kent kültürünün bir parçası olmak amacıyla ülkemizdeki birçok belediye tarafından hayata geçirilmiş olan bu uygulamayla temiz bir çevre yolunda önemli bir adım daha atmış olacağız.Uygulamanın ihlal edilmemesi ve bu periyodik düzene uyulması hususunda hepimiz sorumluluk sahibi olmak zorundayız. Lütfen çöplerinizi belirtilen saatler haricinde dışarı çıkarmayınız, ekiplerimizin uygulama saatini bekleyiniz" dedi.

 

 

 

DAHA GÜZEL BİR SARAY İÇİN

 

 

 

Çoban, "Bahsi geçen uygulamayı aykırı hareket eden veya çevreyi kirletecek şekilde davrananlar hakkında Kabahatler Kanunu’nun 41. maddesi gereğince işlem yapılacak. Daha güzel bir Saray için vereceğiniz destek ve göstereceğiniz anlayıştan dolayı şimdiden teşekkür ederiz" dedi.

 

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU