"Farklı kültürleri bir araya getirmeyi amaçlıyoruz"

Türk-Hindistan Kültürel Değişim Projesi kapsamında Hindistan ve Etiyopyalı öğrenciler Lüleburgaz'a geldi. Hindistan ve Etiyopyalı öğrenciler Türk öğrencilerle çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

GÜNDEM 21.06.2018 18:38:00 0
"Farklı kültürleri bir araya getirmeyi amaçlıyoruz"

Lüleburgaz'a bağlı Eskitaşlı köyüne gelerek çeşitli etkinlikler gerçekleştiren ve Lüleburgaz Öğretmenevinde konaklayan öğrenciler 'Ocean's 8' filmini izledi. Proje Koordinatörü Bade Küçükoğlu, projenin 5 farklı grup eşliğinde yapıldığını belirterek, "Hindistan'ın Pondiçeri şehrinden 5 öğrenci, Etiyopya'nın Lalibela şehrinden 8 öğrenci, İstanbul Üsküdar Amerikan Lisesi'nden 15 öğrenci ve Koç Lisesi'nden 9 öğrenci ve Lüleburgaz'ın Eskitaşlı köyünden öğrenciler olmak üzere 5 farklı grupla projemizi gerçekleştiriyoruz. Daha önce Türk öğrenciler Hindistan ve Etiyopya'ya gitmişlerdi. Şimdide onlar buraya geldi. Bir hafta boyunca Eskitaşlı'da köy hayatını anlatan duvar resimleri yapılacak" dedi.

 

"FARKLI SOSYOEKONOMİLERİ BİR ARAYA GETİRMEYİ AMAÇLIYORUZ"

 

Projede farklı kültürlerin ve farklı sosyoekonomik durumlarda yaşayan öğrencilerin bir araya gelmesini amaçladıklarını belirten Küçükoğlu,"Hayatlarında hiç film izlememiş veya dondurma yememiş öğrencilere burada farklı etkinliklere katılma imkânı sunuyoruz. Buraya gelen öğrenciler hayatlarında ilk kez pasaport çıkarttı. İlk kez farklı bir ülkeye geldi. Belki de ilk defa sinemaya gittiler" dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ