Kapaklı, Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne hazırlanıyor

Kapaklı Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek.

SPOR 20.06.2018 16:17:00 0
Kapaklı, Yağlı Pehlivan Güreşleri

30 Haziran Cumartesi günü saat 11.00 'da Kazak gölü mesire alanında düzenlenecek olan Büyük Yağlı Pehlivan Güreşlerine tüm vatandaşları davet eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Sporun ve sporcunun her zaman yanında bir belediye olduk. Yağlı güreşler bizim ata sporumuz olması nedeniyle oldukça önemli. Geleneksel olarak her yıl düzenlediğimiz bu yıl 3.sünü düzenleyeceğimiz Büyük Yağlı Pehlivan Güreşlerimize tüm halkımızı davet ediyorum” dedi. 

 

 

KÜLTÜRÜMÜZÜN AYRILMAZ BİR PARÇASI

 

 

Yağlı güreşlerin milli ve manevi değerlerle iç içe olduğunu ifade eden Başkan İrfan Mandalı “Ata sporumuz olan yağlı güreşler kültürümüzün ayrılmaz bir parçası oldu. Osmanlı’dan günümüze birçok pehlivan bizi uluslararası platformlarda temsil etti. Koca Yusuflar, Kara Ahmetler, Adalılar, Kurtdereliler ve daha birçok pehlivan dünyanın farklı ülkelerine manevi duyguların birleştirdiği güçle müsabaka yapmaya gittiler. Bizler işte o ecdadın torunları olarak yeni Koca Yusuflar, genç Kurtdereliler yetiştirmeli ve onlara destek olmalıyız” dedi. 

 

 

YENİ NESİLLERE ANLATACAĞIZ VE AKTARACAĞIZ

 

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, belediye olarak imkanlar ölçüsünde Kapaklı Belediyesi Yağlı Güreşleri ile bu değeri yeni nesillere anlatacaklarını ve aktaracaklarını söyledi. 

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU