Minibüsçülerden nostaljik trene tepki 

Şarköy'de belediyenin güzergahlarına nostaljik tren seferi koymasını protesto eden şehir içi minibüsçüler yol kapattı. Kısa süre sonra minibüsçülerin yanına gelen Şarköy Belediye Başkan

GÜNDEM 20.06.2018 15:49:00 0
Minibüsçülerden nostaljik trene tepki 

Şarköy 106 No'lu Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Necdet Düzgen ve bazı üyeler, yaz sezonu nedeniyle güzergahlarına belediye tarafından nostaljik tren seferleri konulmasını protesto etti. 

 

 

“EKMEK

PARAMIZIN PEŞİNDEN KOŞUYORUZ”

 

 

Minibüsçüler trenin önünü keserek yolu trafiğe kapatırken, burada açıklama yapan Necdet Düzgen, “Ekmek paramızın peşinde koşuyoruz. Biz minibüsçü arkadaşlar kış boyunca 10 ay boş gitti, geldi. Bu yolda mazot paralarını çıkaramadılar, çocuklarına evlerine ekmek parası götüremediler. Ama gelin görün ki, 'sosyal belediyeciyim' diyen Süleyman Altınok yazın iki ay nostaljik tren adı altında dolmuş yapıyor bu yolda. Bu yol bizim güzergahımız. Bu yolda tren istemiyoruz ve bu eylemlerimiz devam edecek. Yetkililere buradan sesleniyorum, gelsinler bizim derdimize çare olsunlar” dedi. 

 

 

“MAHKEMEYE VERECEĞİM”

 

 

Kısa süre sonra minibüsçülerin yanına gelen Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, yol kapatmanın çare olmayacağını belirterek “Kamu aracının önünü kesmek, yol kapatmak kanunen suç. İnsanların seyahat etme özgürlüğünü kısıtlayamazsınız. Şu an yaptığınız suç, suç işlediğinizin farkında mısınız? Sizin güzergahınız ayrı bizim güzergahımız ayrı. Ben mahkemeye vereceğim sizi” dedi. Polisin araya girmesinin ardından minibüsçüler araçlarını çekerken yol yeniden trafiğe açıldı. 

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ