"Zararı olmayan bir termik santrale karşı çıkmak anlamsız"

Seçim çalışmaları kapsamında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden AK Parti Anayasa Komisyonu Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili adayı Mustafa Şentop, Kapaklı-Çerkezköy sınırla

GÜNDEM 19.06.2018 20:33:00 0

AK Parti Anayasa Komisyonu Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili adayı Mustafa Şentop Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederken, ziyarette kendisine AK Parti Tekirdağ Milletvekili adayı Abdullah Öğe, AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel, AK Parti İlçe Başkanı Ercan Tanışık ve partililer eşlik etti.

 

 

“HİZMET ETME GAYRETİYLE YOLA ÇIKTIK”

 

 

Dün saat 16.30’da ÇTSO’yu ziyaret eden AK Parti heyeti ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva, Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan ile yönetim kurulu ve meclis üyeleri tarafından karşılandı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Süleyman Kozuva, “Mustafa Şentop hocamız bu dönem Tekirdağ’dan vekil adayımız oldu” diyerek kendisini bakan olarak görmek istediklerini söyledi. 40 yıldır Çerkezköy’de yaşadığını dile getiren AK Parti Tekirdağ milletvekili adayı Abdullah Öğe de “Çerkezköy’e nasıl daha iyi hizmet ederim diyerek yaklaşık 3.5 yıldır yürüttüğüm ilçe başkanlığı görevimden istifa ederek aday adayı oldum. Büyüklerimiz bize aday olarak çalış dediler. Biz de aday olarak ilçemize, Tekirdağ’ımıza hizmet etme gayretiyle yola çıktık” dedi.

 

 

“CUMARTESİ SONA ERECEK”

 

 

AK Parti Anayasa Komisyonu Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili adayı Mustafa Şentop da cumartesi günü saat 18:00 itibariyle propaganda çalışmalarının sona ereceğini ifade ederek “Bu kısa bir vakit zaten başından itibaren aday listelerinin ilanından itibaren 32 gün gibi bir çalışma süresi vardı önümüzde. Bu çok istisnai değil daha önce de kısa süreli seçim var ama bundan sonraki seçimlerin de böyle kısa süreli yapılacağını söyleyebilirim. Eskiden 2-3 aylık propaganda dönemleri oluyordu. Artık öyle bir döneme gerek yok” dedi.

 

 

SEÇİMLERİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

 

 

24 Haziran seçimlerinin önemine değinen Şentop “Geçmişin en önemli seçimi, benim iddiama göre gelecekte yapacağımız seçimler arasında da en önemlisi. Bir kere bu seçimlerde gelecek seçimlerden ve geçmiş seçimlerden bunu farklı kılan bir yön var. Türkiye bir hükümet sistemi değişikliği yaparak anayasal sistemde bir değişiklik yaptı. Bu sistemin yürürlüğe gireceği seçimdir. Dolayısıyla yakın zamanda gelecek olarak da baktığımızda bu mahiyette bir seçim bir daha olmayacak” dedi.

 

 

“OYUN KURMAK İSTEYENLERİN ZAMANI KALMADI”

 

 

Recep Tayyip Erdoğan’ın Davos çıkışı ile birlikte Erdoğan’a karşı rezerv oluşturulduğunu savunan Mustafa Şentop “Adım adım AK Parti’yi ve Cumhurbaşkanını tasfiye edecek bir sürece geldik. Gezi olayları, 17-25 Aralık operasyonları kamuoyuna yansıyan hususlardır. Kısaca bu anayasa değişikliğine karşı bir çıkış vardı. Anayasa değişikliğinin ardından yeni bir tablo ortaya çıktı. Bu tablo için yeni bir oyun kurulmaya çalışıyorlardı. Anayasa değişikliği ile birlikte 3 Kasım 2019’da seçimi belirlemiştik. Bu oyun kurma işi de 3 Kasım 2019’a göre takvimlendirilmişti. Temel mesele 16 Nisan’daki hayırcıları tek çatı altında toplayacak projeydi. Fakat seçim kararı erken tarihe alınınca oyun kurmak isteyenlerin zamanları kalmadı ve harekete geçmeye çalıştılar. Ancak bu amaçlarını başaramadılar” dedi.

 

 

“ÇIKIŞ NOKTASINI DA KOYDUK”

 

 

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin en iyi Cumhurbaşkanı ile partisinin çoğunlukta olduğu bir tabloda işleyeceğini ifade eden Şentop “Meclis ile Cumhurbaşkanı düşmanlık, husumet içerisinde konuya yaklaşmazlarsa bu sistem işler. Bu noktaya geldiği zamana bu sistemin çıkış noktasını da koyduk. Bu da seçimlerin yenilenmesi olacak. Meclis 3/5 çoğunlukla yenilenebilir. Cumhurbaşkanı da seçimleri yenileme kararı alabilir. Yeni sistemde Cumhurbaşkanı seçim yenileme kararı alırsa kendi seçimini de yenilemek zorunda, meclisle beraber kendisini de seçime getirmek zorunda olacak” dedi.

 

 

DESTEK İSTEDİ

 

 

Şentop, 24 Haziran seçimlerinde farklılık olacağını da belirterek “24 Haziran bu sistemin sadece uygulanacağı bir dönemi başlatmayacak. Beş yıllık dönem bu sistemin kuruluşunun tamamlanacağı bir dönem olacak. Seçimlerin ardından bizim 16 Nisan’da anayasal düzende kurmuş olduğumuz sistemin yasal kuruluşuna geçeceğiz. Birçok kanunda düzenlemeyi bu meclis yapacak. Bütün bunların yapılması için bu sisteme inanan çoğunluğun mecliste olması gerekiyor” dedi. Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye destek istedi.

 

 

“ÇEVREYE ZARARI YOK”

 

 

Konuşmasının ardından ÇTSO Meclis üyesi Sami İkizler’in ‘Çerkezköy ve Kapaklı’ya yapılması planlanan termik santralle ilgili ne düşünüyorsunuz’ sorusuna da yanıt veren Şentop “Termik santralin kendisine karşıyız. Termik santralin çevreye zarar vereceği noktasında bir itirazımız yok. O zaman bu ikisini ayrıştırmak gerekiyor. Yani bir termik santral mutlaka çevreye zarar veriyor gibi bir kaziyemiz yok artık. Yani çevreye zarar veren bir termik santrale karşı olurum. Hep beraber biz de karşı olalım. Ama termik santralin çevreye zarar vermediği veya zararın çok milimize olduğu bir teknoloji ile yapılıyorsa o zaman termik santrale karşı çıkmak çok anlamlı değil” dedi.

 

 

ÇAN ÖRNEĞİNİ VERDİ

 

 

Çan Termik Santrali örneğini veren Şentop “Oraya giden arkadaşlarla görüştüğümde çevreye verdiği ve çıkarttıkları atık duman ile 39 evin kömür sobasının vermiş olduğu zarar kadarmış. Çerkezköy’de kömürle ısınan birçok site var. Bahsettiğiniz teknoloji ile yapılacaksa bunun vermiş olduğu zarar bugünkü Çerkezköy tablosu içerisinde kömürün kullanılmasıyla ortaya çıkan zarar içerisinde hesaba katılması mümkün olmayan zarar bu miktardır. Dolayısıyla burada önemli olan termik santralin kendisine karşı çıkmak değil, çevreye zarar veriyorsa karşı çıkmaktır” dedi.  Enerjinin bir ihtiyaç olduğunu kaydeden Şentop “Çevreye zararı varsa hep beraber karşı çıkalım. Ama olmadığını biz düşünüyor ve söylüyoruz. Bunun için de birçok teknik veriyi ortaya koyuyoruz. Çevreye zararlı olmayan bir termik santrale karşı çıkmanın da doğru olmadığını düşünüyorum” dedi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU