Enfeksiyon nedeniyle gözünü kaybetti

Çorlu'da  park halindeki aracın motor bölümüne girip, sıkışan ve itfaiye ekipleri tarafından yavru kedinin gözünde enfeksiyon meydana gelince gözü, 3 saatlik operasyonla alındı.

GÜNDEM 17.06.2018 18:24:00 0
Enfeksiyon nedeniyle gözünü kaybetti

Çorlu'nun Havuzlar Mahallesi'nde yavru kedi, park halinde aracın motor bölümüne girdi. Kısa sürede içeride sıkışan kedinin seslerini duyan çevredeki vatandaşlar, hayvanı kurtarmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından aracın motorundan çıkarılan yavru kedi, hayvanseverler tarafından veterinere götürüldü.

 

GÖZÜNDE ENFEKSİYON OLUŞTU

 

Yapılan kontrolde, yavru kedinin sağ gözünde enfeksiyon oluştuğu belirlendi. Kedinin, yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından sağ gözü alındı. Hayvanın gözüne zarar gelmemesi için de başına plastik koruyucu takıldı. Yavru kediye ilaç tedavisi uygulanmaya başlandığını belirten hayvansever Ahmet Güneş, İtfaiye ekibinin yardımı ile kediyi çıkardık. Enfeksiyon kapması nedeniyle gözünü kaybettiğini fark ettik. Arkadaşlarımızla birlikte hemen veterinere götürerek tedavisini yaptırdık. Şu an için gözü alındı ve ilaç tedavisi devam ediyor. Biz bu şekilde gördüğümüz kediciğe duyarsız kalamadık. Sonuçta o da can taşıyor. Şu mübarek günlerde hayvanların başına gelenler hepimizin canını sıkıyor” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ