"Gençler kıraathane değil, iş istiyor"

Çerkezköy'de partililerle bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 24 Haziran seçimlerinin, Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi olacağ

GÜNDEM 11.06.2018 17:07:00 0
"Gençler kıraathane değil, iş istiyor"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, saat 13:30’da partisinin Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti.

 

“ÇOK BAŞARILI OLACAĞIZ”

 

Parti binasına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ile birlikte gelen Öztrak, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ziyarette ilk konuşmayı CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı yaptı. Çerkezköy’de Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ı ağırlamaktan mutluluk duyduklarını kaydeden Camcı “Bölgemiz zor bir bölge.İlçe teşkilatı olarak her yere ulaşmaya çalışıyoruz ve çok yoğun bir tempoda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 24 Haziran seçimlerinde Muharrem İnce ile çok başarılı olacağız” diye konuştu.

 

“DIŞ BORÇLA BU NASIL BÜYÜME?”

 

Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Faik Öztrak da Cumhuriyet tarihinin en önemli seçiminin 24 Haziran’da yapılacağını ifade ederek “Bu seçimden ya Gazi Meclisi güçlenerek çıkacak, ya da yok olacak” dedi. 16 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın her şeyi tepetaklak yaptığını ileri süren Öztrak “Bu seçim Türkiye’nin kaderini belirleyecek. Ekonomi ortada dolar devamlı çıkıyor” dedi. Enflasyon’un rekor üzerine rekor kırdığını kaydeden Öztrak “Cari açık yüzde 60’ın üzerine çıkmış. Bir de yüzde şu kadar büyüdük diyorlar dış borçla bu nasıl büyüme oluyor. Artık Mızrak Çuvala sığmıyor. 2002 yılında Başbakan merdivende tökezlendiği zaman dolar çıkıyordu. Şimdi ise tökezlenmeden her şey tepe taklak oluyor. Bu seçimde milletimiz metal yorgunluğu olan ekiple ya devam diyecek yada yeter artık tamam diyecek” dedi.

 

ÖNCE GENÇLERE İŞ BUL

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kıraathane” projesini de eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak “Kıraathane açacakmış. Çay ve kek bedavaymış. Sen önce gençlere iş bul, aş ver. İşsizlik çığ gibi büyüyor. Gençler kıraathane değil, iş istiyor” dedi. 24 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çeken Öztrak “Bu seçimde Türkiye ya Ortadoğu’ya girecek ya gelişmiş ülkeler arasına girecektir” dedi. Türkiye'nin dış borcun 450 milyar doların üzerine çıktığı bir ortamda, bugüne kadar önlem almak yerine Türkiye'ye tuzak kuranların ‘dış mihraklar' sözleriyle durumu idare etmeye çalışan iktidar sahiplerinin, artık denizin bittiğini görmesi gerektiğini kaydeden Öztrak “Ülke yönetimi bahane bulunacak yer değil, çözüm bulunacak yerdir” dedi.

 

“HİÇBİR EMEKLİYİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ”

 

24 Haziran’da Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı ve CHP’nin de iktidara olmasıyla emekliler arasında yaşanan maaş uçurumunu düzelteceklerini ve emeklilerin maaşlarını yükselteceklerini ifade eden Faik Öztrak “Emekliler arasında büyük oranlarda maaş farkı var.Biz iktidara geldiğimizde en düşük emekli maaşı bin 500 TL olacak ve bayramlarda da emekliler aldıkları maaş tutarında da bayram parası alacak. Adil bir emeklilik sistemi getireceğiz. Şu anda emekliler arasında uçurum büyük.Bu uçurumu kapatacağız” dedi. Öztrak hiçbir emekliyi mağdur etmeyeceklerini söyledi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU