Çanakkale ruhu Kapaklı'da

Çanakkale savaşlarını ve tarihini anlatan Çanakkale Destanlar Müzesi TIR'ı, Kapaklı Belediyesi ve Çanakkale Belediyesi iş birliği ile Türkiye turu kapsamında Kapaklı'ya gelerek vatandaşlarla bu

GÜNDEM 11.06.2018 16:36:00 0
Çanakkale ruhu Kapaklı

İlk olarak Çanakkale Savaşlarının 100. yıldönümü olan 2015 yılında yola çıkan Çanakkale Destanları Müzesi Gezici TIR’ı bu yıl da, Çanakkale’nin tarihini ve Çanakkale’de yazılan destanları şehir şehir gezerek tüm Türkiye’ye taşımaya devam ediyor. Türkiye Cumhuriyetinin ön sözünün yazıldığı ve bağımsızlık mücadelemizde önemli bir yeri olan Çanakkale Savaşlarının objeleri ve hikâyelerinin yer aldığı Çanakkale Destanları Müzesi Gezici TIR’ı dün de Kapaklı’ya geldi.

 

TÜRK ASKERLERİNİN MAKETLERİ DE YER ALIYOR

 

Gezici Müze’de, Çanakkale Savaşı'ndan kalan Kılıç, kama, askeri üniformalar, şehit ve gazi mektupları ve anılar, mermi kovanları, asker mataraları, askerlerin kullandıkları yemek kapları, asker çarığı ve benzeri malzemeler, Bombalar, silahlar, şehitlik abidesi, savaşların yaşandığı bölgenin maketi, Seyit Onbaşı’nın heykeli ve Türk askerlerinin maketleri de yer alıyor.

 

Haber / Ayşenur AYDIN