300 çam fidanı toprakla buluştu

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin Nisan ve Mayıs ayı faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Nisan ayında toplam 56 bin 200 metrekarelik alanda çim biçme çalışması y

GÜNDEM 11.06.2018 14:45:00 0
300 çam fidanı toprakla buluştu

Çeşitli park alanlarında çim ekimi çalışmalarının da yapıldığını dile getiren Mandalı parklarda bulunan ve hasar gören salıncak, kaydırak ve fitness parçalarının onarıldığını ifade eden Mandalı, ilçe genelinde ağaçlandırma çalışmaları da yapıldığını ifade etti. Mandalı, Neşet Ertaş Parkı’na 55 adet, Altınışık Parkı’na 24 adet, Fatih Camii Parkı’na 15 adet, Karaağaç Emek Caddesi Park alanına 50 adet, Hazan Sokak park alanına 15 adet, Işıl Sokak park alanına 20 adet, Akyer Sokak park alanına 25 adet, Evrim Sokak park alanına 29 adet, Koru Sokak park alanına 25 adet, Panel Sokak park alanına 8 adet, Hazer Sokak park alanına 34 adet olmak üzere toplam 300 adet fıstık çamı dikildiğini dile getirdi.

 

ÇİM BİÇME ÇALIŞMASI YAPILDI

 

B/S/H ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Karaağaç Mahallesi Karagöz Dere Caddesi üzerinde bulunan alana yapacağı ağaçlandırma etkinliği için alan tesviyesi yapılarak fidan dikimine hazır hale getirildiğini kaydeden Mandalı, Mayıs ayı faaliyetleri ile ilgili de bilgi verdi. Bazı parklarda arızalanan tuvaletlerde musluk, lavabo, klozet takımlarının değiştirildiğini, Yıldızkent Ortaokulu bahçesinde bulunan Atatürk büstünün çevresine beton atılarak etrafının panel çit ile çevrildiğini, yeşil alana toprak serilerek çim ekimine hazır hale getirildiğini ifade eden Mandalı, pek çok park ve yeşil alanda da çim biçme çalışması yapıldığını söyledi.

 

AYDINLATMA DİREĞİ MONTAJI YAPILDI

 

Bazı parklara da bank ve çöp kovası montajının yapıldığını dile getiren Mandalı, “Veli Çeken Parkı’na 16 adet, İsmetpaşa Mahallesi 346 ada park alanına 20 adet dekoratif aydınlatma direği montajı yapıldı. Dilber sokak park alanında arızalanan projektörler yenisi ile değiştirildi. Kazak Gölü Mesire alanında bulunan mescit bakım onarıma alındı. Bu kapsamda  şadırvan yapıldı. Ahşap olan dış yüzeyde kırık olan parçalar sökülerek yenisi ile değiştirildi. Dış yüzeyin boyama işi yapıldı. Zemine şap atılarak kalebodur döşendi” dedi. Mandalı, İnönü Mahallesi Tan Sokak park alanına geçişi sağlamak için 7 metre 30 santimetre uzunluğunda, yükü taşıması amacıyla 60 cm makas yapılarak oval köprü yapıldığını ifade etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU