Halk Eğitimi Merkezi'nden yıl sonu şenliği

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi tarafından 2017-2018 Eğitim ve öğretim yılı Öğrenme Şenliği ve Yıl Sonu Etkinliği düzenlendi. Etkinlikte kursiyerlerin bir yıl boyunca hazırladıkları el emeği

GÜNDEM 7.06.2018 18:10:00 0
Halk Eğitimi Merkezi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kapalı Otopark üzerinde saat 17:45’te düzenlenen sergi açılışına Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Şube Müdürü Yusuf Hayri, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Çerkezköy İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, kurs öğretmenleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

 

ÖĞREN ÖĞRET VE ÜRET

 

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Mehteran Ekibinin gösterisinin ardından program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. İstiklal Marşı duyma engelliler için işaret diliyle de okundu. Programda konuşan Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Halk Eğitimi Merkezimiz, öğrenme Şenliği ve Yıl Sonu Sergimize hepiniz hoş geldiniz. Bu yılda öğrenme şenliğimizin teması "Öğren Öğret ve Üret" Çünkü günümüzde eğitim sadece okul yaşantısıyla sınırlı bir süreç değildir. Eğitim değişen ve gelişen çağa ayak uydurmanın zorunluluğu her bireyin hayat yolculuğunun en önemli rehberidir” dedi. Bu nedenle Halk Eğitimi Merkezlerinin Hayat Boyu Öğrenme Merkezlerine dönüşerek 'Her zaman her yerde herkes için eğitim' ilkesinden hareketle, tüm bireylere yaşam boyu ihtiyaç duyacakları alanlarda eğitim alabilme imkanlarını sağlayan kurumlar olarak hizmet verdiğini belirten Akman “Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezimiz de Kaymakamlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz himayelerinde, kurum, kuruluş, sivil toplum örgütleri ve okullarla yaptığımız iş birliği sayesinde kurs açmaktadır. Açılan kurslarımızla değişen ve gelişen ilçemiz ihtiyaçlarına paralel vatandaşlarımıza bilgi beceri ve meslek kazandırmaya, eksik kalan eğitimlerine yardımcı olmaya, okuma yazma bilmeyenleri okur yazar hale getirmeye, geçmiş kuşaklardan miras olarak bırakılan çeşitli kültürel değerleri korumak yaşatmak geliştirmek ve gelecek nesillere aktarma, Çerkezköylülük bilinci ve sorumluluğunu kazandırma gayreti içerisinde çalışmalar yapmaktayız” dedi.

 

14 BİN 414 KURSİYER KATILDI

 

Halk Eğitimi Merkezi’nde 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında toplam 615 kurs açıldığını, 14 bin 414 vatandaşın kurslara katıldığını kaydeden Akman “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan 'Okuryazarlık Seferberliği'ne vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi. Sayın Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün destekleriyle vatandaşlarımızın bu seferberlikte yararlanması için tüm imkanlar seferber edildi. Halen devam eden kurslarımızdan ayrı 91 kurs açıldı, 553 vatandaşımız okuryazarlık belgesi aldı. Mesleki ve Teknik kurslarda 303 kurs açıldı, 8 bin 268 kursiyer kurslarımıza katıldı. Sosyal ve Kültürel Kurslarda 195 kurs açıldı, 4 bin 440 kursiyer kurslarımıza katıldı” dedi.

 

112 KURSİYER ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

 

Geçen yıl üniversite kurslarına devam eden 140 öğrenciden 112'sinin üniversiteye yerleştiğini anımsatan Akman “Bu yıl da 247 mezun ve açık lise son sınıf öğrencisi kurslarımıza devam etti. Öğrencilerimize girecekleri üniversite sınavında başarılar diliyoruz. Halkımızın büyük ilgi gösterdiği kurslarımıza katılımın her geçen yıl artarak devam etmesi bizler için mutluluk ve gurur kaynağı. Kurslarımıza devam eden ve başarıyla belge alan tüm kursiyerlerimizi kutluyoruz. Mustafa Kemal Atatürk diyor ki 'Eğitim işlerinde önemli bir program işlemek zorundayız ki, o program ulusumuzun bugünkü durumuyla, toplumsal yaşamın gereksinimleriyle, çevrenin koşullarıyla ve çağın gerekleriyle uyumlu olsun' Her zaman her yerde herkes için eğitim'in adresi Halk Eğitimi Merkezimize tüm Çerkezköylüleri bekliyoruz” dedi.

 

FOLKLOR GÖSTERİSİ SUNULDU

 

Halk Eğitimi Merkezi’nin Kadın Folklor ekibi gösterisinin ardından serginin açılışı yapıldı. Açılışın ardından Kaymakam Abban ve davetliler sergiyi gezerek eserler hakkında bilgi aldı. Kursiyerler Kaymakam Abban’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gümüş’e yaptıkları çalışmalardan hediye etti.

 

BUGÜN DE AÇIK KALACAK

 

Cilt Bakım ve Güzellik Standını da gezen Kaymakam Abban, kurs öğretmeni Cilt ve Güzellik Umanı Nebahat Kaya’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kursun 5 buçuk ay süren bir kurs olduğunu ifade eden Nebahat Kaya, kursa gösterilen ilgiden de memnun olduğunu belirtti. Ebru Sanatı standını da ziyaret eden davetliler Ebru hocası Gülhis Başaran’dan da bilgi aldı. Bilim, teknoloji ve bilgisayar  standını da gezen Abban, sergilenen tüm el emeği göz nuru ürünleri her birinin ayrı bir emek sarf edilerek yapıldığını belirtti. Sergi bugün de açık kalacak.

 

Haber / Özge MERİÇ