"Büyük bir orman katliamı yaşanıyor"

Doğal Yaşamı Koruma Vakfı (DAYKO) Vakfı Başkanı Nusret Türkkan, Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldesinde inşasına başlanan Türk Akım Boru Hattı Projesinde 'ağaç

GÜNDEM 4.06.2018 15:26:00 0

Rusya’dan başlayıp Kıyıköy’de Türk topraklarına çıkan Türk Akımı Doğal Gaz Boru Hattı projesinden gelen ilk görüntülere Doğal Yaşamı Koruma Vakfı (DAYKO) tepki gösterdi. Istranca ormanlarından geçirilecek 27 kilometrelik hattın inşasına başlanırken, hat Kıyıköy’den başlayarak Çakılı beldesi yakınından geçecek. DAYKO Vakfı, projenin kara hattı çalışmalarında ‘büyük bir orman katliamı yaşanıyor’ diyerek duruma tepki gösterdi. DAYKO, ÇED dosyasında 50 metre genişliğinde bir boru hattı açılacağı belirtilmesine rağmen, açılan koridorun bazı yerlerde 200 metre genişlikte olduğunun görüldüğünü öne sürdü.

 

“EKO SİSTEM AĞIR TAHRİBAT GÖRECEK”

 

Bir ormanın yok edilişinin insanlık onuru ile şahitliğini yapmak ve Istrancaları ikiye bölen ölü bir koridor kuşağın parça parça oluşumunu seyrederek fotoğraflamanın çok acı olduğunu belirten DAYKO Vakfı Başkanı Nusret Türkkan “Ülkede metrekareye en fazla ağaç Istrancalar’da konumlandığından, bu projede 1.5 milyon ağacın kesilirken, 6 milyon fidanın imha edilecek olması başta yaban hayatı ile bölgenin eko sistemi ağır tahrip görecektir” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ