22 kilometrelik TIR kuyruğu

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden yükledikleri ihraç yüklerini Avrupa ülkelerine götürmek üzere, cuma gününden bu yana Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen TIR sürücüleri,

GÜNDEM 3.06.2018 14:20:00 0
22 kilometrelik TIR kuyruğu

Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndaki kuyruk da, 13 kilometreyi bulurken, sınırda 3 gündür sıranın kendisine gelmesini bekleyen TIR sürücüleri, yoğunluğun akaryakıt kuyruğundan ve Bulgaristan'ın oluşan yoğunluğa cevap verememesinden kaynaklandığını ileri sürdü.

 

“SIRAYI BEKLİYORUZ”

 

Mücahit Demir, İstanbul'dan yüklediği ihraç yükünü Almanya'ya götürmek için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen ve 2 gündür çıkış yapmak için beklediğini belirterek “Burada bizi neden beklettiklerini bilmiyoruz. 15 yıldır bu yoldan gidip, geliyorum; durum hep aynı. Bu sorunumuza kimse çare bulmuyor. Aksine sürekli sorunlarımız artıyor. Neden beklediğimizi bilmiyoruz. Uyuduğumuz zaman diğer araçlar bizi solluyor. Çaresiz, uyumadan, bazen yemek yemeden burada sırayı bekliyoruz” dedi.

 

“BİZİM ÇİLEMİZ HİÇ BİTMEZ”

 

Ali Koşar ise İngiltere'ye gitmek için dün akşam saatlerinde kuyruğa girip, sıranın kendisine gelmesini beklediğini ifade ederek “Bizim çilemiz hiç bitmez. Bulgaristan bunu hep yapıyor. Bizim Türk tarafında yakıt sorunu yaşanıyor. Bu yüzden sırada bekliyoruz. Burada yol kenarında çok zor şartlarda bekliyoruz. Temel ihtiyaçlarımızı gidereceğimiz tesis yok. Bizim kaderimiz bu” dedi. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri de “Kuyruk Bulgaristan tarafının yavaş alım yapmasından kaynaklandı” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ