Belediye meclisi toplandı

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Haziran ayı olağan toplantısı dün saat 15:00'da Belediye Başkan Vekili Yüksel Sevil başkanlığında yapıldı. Toplantıda belediye hisselerinin satışı, kred

GÜNDEM 1.06.2018 17:27:00 0
Belediye meclisi toplandı

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantısı dün saat 15:00’da Belediye Başkan Vekili Yüksel Sevil başkanlığında yapıldı.

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantı açılış ve yoklama ile başladı. Toplantının ilk gündem maddesinde Çerkezköy sınırları içerisinde muhtelif parsellerdeki belediye hisselerinin satışı görüşüldü. 4 adet hisse satışı ve bir adet hisse devri ile ilgili gündem maddesi incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

MECLİS KREDİ TALEBİNİ GÖRÜŞTÜ

 

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 23.05.2018 gün ve 794 sayılı kredi hakkındaki yazısı görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili yapılan bilgilendirmede Mayıs ayındaki Meclis Toplantısında İller Bankası’nın Kızılpınar’daki yol yapım çalışmaları için 15 milyon TL’lik Çerkezköy Belediyesi’nin kredi talebini kabul etmemesi üzerine bankalardan 7 milyon TL kredi çekilmesine karar verilmesi ve çekilecek kredinin faiz oranının İller Bankası faiz oranını üzerinde olmaması yönünde karar alındığı ifade edilerek, uygulamada bankaların en düşük kredi faiz oranının 1.54 olduğu, İller Bankası’nın faiz oranının ise 1.333 olduğu belirtildi.

 

İPTAL EDİLMESİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Bu durumda kredi çekmenin olanaksız olduğu ve Mayıs ayındaki Meclis kararının iptal edilerek, kredi çekilmesi için Belediye Başkanı Vahap Akay’a tam yetki verilmesi talebi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 23.05.2018 gün ve 889 sayılı belediyede dolu bulunan 2 adet kadroda derece değişikliği yapılması konusu görüşülerek kabul edildi.

 

İKİNCİ OTURUM SALI GÜNÜ YAPILACAK

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 25.05.2018 gün ve E. 10255581 sayılı Metin Seçkin Ortaokulu’nun borçlarının ödenmesi için 250 bin TL yardım yapılması talebine ilişkin dilekçe de incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Toplantının son gündem maddesinde de İhsan Engin Vekili Av. Hasan Öztürk’ün 30.04.2018 gün ve bila sayılı 91 ada 6 parsele ilişkin uzlaşma talebine ilişkin dilekçesi görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Meclis toplantısının ikinci oturumu Salı günü saat 15.00’da yapılacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU