"Sağlığınızın kıymetini bilin"

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Başkan Yardımcısı Sakine Varlık ve Şube Saymanı Gülşen Civan ile bazı dernek üyeleri, Özel Gülerçin Koleji öğre

GÜNDEM 31.05.2018 22:31:00 0

Programda konuşan Gülerçin Koleji Müdürü Ömer Kürklü “Toplum olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak ve onlara yardımcı olmak biz sağlıklı bireylerin başlıca görevleridir. Çünkü her sağlıklı insan potansiyel bir engellidir. Özellikle yaya kaldırımlarında ve yaya kaldırımlarında bulunan engelli trampalarını hiçbir zaman işgal etmeyelim.Çünkü o kısımlar engelli kardeşlerimizin için yapılmış yerlerdir” dedi.

 

ÖĞRENCİLERE TAVSİYELERDE BULUNDU

 

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya da öğrencilere ‘sağlığınızın kıymetini bilin’ tavsiyesinde bulundu. İnsanların ne zaman nasıl sakat olacağının belli olmadığını belirten Çetinkaya, Türkiye’de tek olan Engelliler Derneği Binası ile ilgili de bilgi verdi.

 

“SAĞLIĞINIZIN KIYMETİNİ BİLİN”

 

TSD Çerkezköy Şube Saymanı Gülşen Civan da, “Bende sizler gibi çok sağlıklı bir insandım. Ancak ikinci çocuğumun doğumu sırasında doğum yaptıran doktor benim sakat olmama neden oldu. Ayaklarıma giden kan damarlarımın bazılarını kesmiş.yıllarca doktor doktor koşturdum ve yapacak bir şey yok dediler ve tekerlekli sandalyeye mahkum kaldım” dedi.

 

TEKERLEKLİ SANDALYE HEDİYE ETTİLER

 

Program Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyesi olan engelli Murat Vural’a Gülerçin Koleji tarafından alınan Scoker tekerlekli sandalye hediye edildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNUOĞLU