2 saatte kontrol altına alınabildi

Kızılpınar'da lastikler ve bazı evsel atıkların depolandığı eski belediye garajında kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından lastiklerin yakılması sonucu çıkan yangın nedeniyle göky?

GÜNDEM 30.05.2018 16:18:00 0
2 saatte kontrol altına alınabildi

Çıkan yoğun duman mahalleyi kısa sürede etkisi altına aldı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri yangın yerine şerif çekerek çevrede güvenlik önlemi alırken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri de yangını söndürmek için çalışması başlattı. Çerkezköy Belediye’ne bağlı iş makineleri de yangın söndürme çalışmalarında itfaiye ekiplerine yardımcı oldu. Yangın söndürme çalışmalarında takviye olarak tankerler çağırılırken, itfaiye ekipleri bir yandan da iş makinelerinin alev almaması için zaman zaman tazyikli suyla araçları soğuttu.

2 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Çıkan kara dumanları görerek olay yerine akın eden vatandaşlar da yangın söndürme çalışmalarını korkulu gözlerle izledi. Yaklaşık 5 bin lastik ile Kızılpınar ve Veliköy Mahalleleri’nden toplanan evsel atıkların bulunduğu alanda çıkan yangın, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren çalışmalarının ardından ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı.

Haber / Şaban KARDEŞ