Şentop: Özverili çalışmalarımız devam edecek

Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Şentop'a ziyaretinde AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Ä?

GÜNDEM 29.05.2018 16:41:00 0
Şentop: Özverili çalışmalarımız devam edecek

Şentop ve beraberindekiler Çorlu TSO Meclis Başkanı Erdim Noyan, Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan ve Meclis Üyeleri tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan İzzet Volkan “Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) olarak; hızla gelişmekte olan Çorlumuzun, Odamıza getirdiği ve getireceği büyük mesuliyetlerin bilincindeyiz. Tüm çalışmalarımızda amacımız; Üyelerimize, Çorlumuza en iyi hizmeti vererek, en yüksek memnuniyeti sağlamaktır. Gelir üretmek için, ülkemizin refahını artırmak ve katma değer yaratmak, öncelikli hedefimizdir. Odamızda bir fiil faaliyette olan üye sayımız 7 bin 40’tır. Bunun 841 adeti sanayi kuruluşudur. Güçlü ulaşım bağlantıları, önemli sanayisi, iş olanakları ve stratejik önemi ile Tekirdağ'ın en büyük ilçesi olan Çorlumuz, ülkemizin de en gelişmiş ilçelerindendir” dedi.

 

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

 

Çorlu TSO olarak ilçeye katkı sağlamak açısından yönetim, meclis, personel hep beraber Çorlu’nun ekonomisini daha ileriye götürmek için çaba harcadıklarını belirten Volkan “Çorlu TSO misyon ve vizyonuna uygun olarak faaliyetlerini her geçen gün genişletmekte, üyelerimizin ufkunu açacak çalışmaları koordine etmektedir. Bölgenin tanıtımı ve kalkınması için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. 

 

“SANAYİCİ DEVLETİN DESTEĞİNİ BEKLİYOR”

 

Çorlu TSO Meclis Başkanı Erdim Noyan da Çorlu’nun sanayisi ve potansiyelinden bahsetti. Çorlu olarak 5 adet Organize Sanayi Bölgesi ile en büyük kentlerden biri olduklarını ifade eden Noyan “Çorlu’da yapılması gereken hem hizmet anlamında, hem de ekonomik gelişim ile ilgili çok önemli görevler var. OSB’lerimizin yaşadığı birtakım sıkıntılar var. Bu sıkıntılardan sadece sanayicimiz değil, ticaret erbaplarımızda etkilenmektedir. Burada en önemli sorun ortak arıtma tesisleri yapıldı ama devreye geçmedi. Bunun en büyük nedeni kamulaştırma ve altyapının olmamasıdır. Derin deşarjımız var. Bunun giderlerinin bir kısmının devlet tarafından ödenmesi sanayicimizi rahatlatacaktır. Altyapı, derin deşarj, arıtma tesislerinin ve kamulaştırmaların ödemeleri ile OSB’lerin kendine ait personel giderleri var. Bunları bir araya topladığımız zaman önümüzdeki sürecin çok zor geçeceğini görüyoruz. Bu yüzden özellikle ödemeler konusunda sanayici devletin desteğini bekliyor” dedi. 

 

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK İLÇELERİNDEN BİRİ”

 

Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mustafa Şentop da Çorlu’nun Türkiye’deki en büyük ilçelerden bir tanesi olduğunu ifade ederek “Nüfusu her geçen gün artan Çorlu’da sanayi ve ekonomiye yön veren kurum olan Çorlu TSO’da bulunmaktan dolayı son derece memnunum. Görevde bulunduğumuz süre boyunca vatandaşlarımız için çalıştık bundan sonraki dönemlerde de özverili çalışmalarımız devam edecek. İl ve ilçe teşkilatlarımız bizlerle koordineli olarak çalışıyor. Onlara ilettiğiniz sorun şikâyet ve öneriler direk bizlere geliyor” dedi. 

 

Haber / Özge MERİÇ