Öğrencilerden Fatih'e mektup 

Özel Çerkezköy Uğur Okulları Sosyal Bilimler Zümresi tarafından düzenlenen Fatih'e Mektup Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Ödül töreninin yanı sıra

GÜNDEM 29.05.2018 16:39:00 0
Öğrencilerden Fatih

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Çerkezköy Uğur Okulları Ortaokul Müdürü Tuğba Zenginal'ın günün anlam ve önemi belirten konuşmasıyla devam etti. Tuğba Zenginal, "Çağ açıp çağ kapatan İstanbul'un Fethi ile dünya tarihini değiştiren, Osmanlı Beyliğini İmparatorluğa dönüştüren, sadece siyasi, askeri bir deha ve zafer kazanan komutan olarak değil, bilimin, sanatın, ilmin, değişim ve yeniliğin, öncüsü olan, İstanbul gibi Fethi Peygamber Efendimizin Hadis'i Şerif'i ile müjdelenen bir mertebenin sahibi olan Fatih Sultan Mehmet Han'ı O kahraman komutanın bütün askerlerini rahmet ve minnetle anıyorum" dedi. Sözlerine devam eden Zenginal, "İstanbul; dünyanın her zaman merkezi olan, Napolyon'un dünya bir devlet olsaydı başkenti İstanbul olurdu dediği, stratejik önemi her zaman büyük olan ve fethiyle Osmanlı Beyliğini İmparatorluk boyutuna taşıyan bir büyük şehirdir. Fatih çok genç yaşta Osmanlı İmparatorluğu içerisinde bu büyük fethi gerçekleştiren bir büyük komutan, büyük bir devlet adamıdır" dedi. 

 

"RAHMET VE SAYGIYLA ANIYORUZ"

 

Yarışmaya katılan ve dereceye giren öğrencileri tebrik eden Zenginal, "Uğur Okulları olarak düzenlediğimiz mektup yarışması ile İstanbul'un Fethi'nin 565. yılında İstanbul Fatih'i, Büyük Komutan Fatih Sultan Mehmet'i rahmet ve saygıyla bir kez daha anıyoruz. Programın düzenlenmesinde emeği geçen okulumuz Sosyal Bilimler Zümre öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Fatih'e Mektup yarışmasına katılan dereceye giren öğrencilerimizi, ailelerini, öğretmenlerini ve okul müdürlerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi. 

 

HAZIRLADIKLARI GÖSTERİLERİ SEYİRCİLERE SUNDULAR

 

Çerkezköy Uğur Okulları Ortaokul Müdürü Tuğba Zenginal'ın konuşmasının ardından program 'Hünkara Vefa'  adlı video gösterimi ile devam etti. Video gösteriminin ardından 12-C sınıfı öğrencisi Nesrin Başoğlu, 'Fetih Marşı' adlı şiirini okudu. Program Özel Çerkezköy Uğur Ortaokulu ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo gösterimi ile devam etti.   

 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Oratoryo gösteriminin sona ermesinin ardından, Özel Çerkezköy Uğur Okulları tarafından düzenlenen Fatih'e Mektup yarışmasında Birinci olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi öğrencisi Hilal Aydın'a Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz tarafından ödül verildi. Yarışmada, ikinci olan Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Sena Aksoy'a İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Hayri tarafından ödülü verildi. Yarışmada üçüncü olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi öğrencisi Nisanur Taşkıran'a ise Özel Çerkezköy Uğur Okulları Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Reis Zenginal tarafından verilmesi ile program sona erdi.

 

Haber / Özge MERİÇ