Büyükelçilerden Başkan Gürkan'a ziyaret

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger ve AB üyesi devletlerin büyükelçileri ile eşlerini ağırladı.

GÜNDEM 28.05.2018 16:00:00 0
Büyükelçilerden Başkan Gürkan

Gürkan, büyükelçilere tarihi belediye binasını gezdirdi, binada yer alan tarihi tablolar hakkında bilgi verdi. Edirne’nin eski yerleşimine ait ve belediye binasında yer alan bir haritaya işaret eden Gürkan, söz konusu harita lejantına bakıldığında, lejantta Müslüman Mahallesi, Rum Mahallesi, Yahudi Mahallesi, Ermeni Mahallesi tabirlerinin yer aldığını söyledi. Şuanda İstanbul’da restorasyonda olan ve 1902 yılı belediye meclisini gösteren yağlı boya tablo hakkında bilgi veren Gürkan, “Edirne; çok kültürlerin, farklı inançların farklı etnik kökenleri birbiriyle yaşama becerisini yüzyıllar öncesinde başarmış ve yaşatmış bir şehir. Ve biz Edirneliler, bu genetik kodlarımızda var olan bu özelliği halen kullanıyoruz” dedi.

 

“DAHA ÇOK TURİZME ODAKLANIYORUZ”

 

Başkan Gürkan’a teşekkür eden AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger de Bize Edirne’yi çok güzel bir şekilde tanıttınız. Edirne ziyaretimizde bir dizi hedef var. Bulgaristan’a geçiş yaptık. Ve yarın da Sınır Ötesi İşbirliği ile bir konferans yapacağız. Sizin şehriniz iki AB ülkesi ile sınır komşusu. Bu sene de kültürel miras yılı. Edirne’nin birçok yerini gezme fırsatını bulduk. Bugün ve yarın da ziyaretimiz devam edecek. Bir dizi proje ve programlar var. Sınır ötesi ilişkiler, bizim işbirliğimizde çok önemli. Bu konuda daha çok turizme odaklanmaktayız” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ