AK Parti, Çerkezköy'de adaylarını tanıttı

21 Mayıs'ta Tekirdağ milletvekili aday listesinin açıklanmasının ardından AK Parti Tekirdağ İl Yönetimi tarafından ilçelerde aday tanıtım toplantıları yapılmaya başlandı. Çerkezköyâ??

SİYASET 23.05.2018 19:18:00 0
AK Parti, Çerkezköy

İlçe Teşkilatında düzenlenen programda konuşan Çerkezköy İlçe Başkanı Ercan Tanışık “24 Haziran’da gece gündüz demeden kapı kapı gezerek hedeflediğimiz yere ulaşmak için elimizden geleni yapacağız. Bu konuda biz yönetim olarak söz verdik. Bu sözü yerine getirmek için de uyumayacağız, çalışacağız ve görevimizi yapacağız. Bu seçim bir cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminden çok öte bir seçim. Bu ümmetin seçimi, bu mazlumların seçimi, bu ezilenlerin seçimi, bu üzerimizde oynanan oyunlara karşı vereceğimiz mücadelenin bir seçimi olacak. Bu seçimde herkes hepimiz el ele verip bu işi layıkıyla yapacağız ve hedeflediğimiz yere o sandıkları patlatarak geleceğiz” dedi.

 

“ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPMAYA DEVAM EDECEK”

 

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel de “Milletvekili adaylarımızla birlikte bugün teşkilatlarımıza taşınma ziyaretleri yapıyoruz. 11 ilçemizi 2 günde gezip Perşembe günü de Cumhurbaşkanımız başkanlık edeceği aday tanıtım toplantısıyla seçim startını vermiş olacağız. Biz seçim startını göreve geldiğimiz gün itibari ile vermiştik aslında. Cumhurbaşkanımız seçim tarihini açıkladığı gün itibari ile biz zaten sahalardaydık. Çerkezköy ilçe teşkilatı da üstüne düşen, fazlasıyla yapıyor ve yapmaya da devam edecek” diye konuştu.

 

“ZARAR VERECEK HİÇBİR TARTIŞMANIN İÇİNDE OLMAYACAĞIZ”

 

AK Parti 6. Sıra Tekirdağ Milletvekili Adayı Abdullah Öğe de 4 yıl Çerkezköy’de görev yaptığını belirterek “Onurlu bir görev yaptım. Ne görev gelirse yaptık. 7 Haziran’da, 1 Kasım’da milletvekillerimiz ile beraber, referandumda, özellikle 15 Temmuzda burada hiçbir siyasi beklenti olmadan bu süreçleri birlikte atlattık. 10 yıl AK Parti’nin iktidarda olduğu Çerkezköy’de yine hiçbir beklentisi olmadan 4 yıl birlikte çalıştığımız bir teşkilat bize nasip oldu. Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu bu partide olduğum için çok mutluyum. Allah, herkese AK Parti’de siyaset yapmayı nasip etmez. Bana sizlerle birlikte siyaset yapmayı nasip etti. Bu partide biz şunu öğrendik, önemli olan dava adamı olmak değilmiş, önemli olan dava adamı kalabilmek. Biz bu dava kim ne derse desin bize zarar verecek, bize kazanım sağlamayacak hiçbir tartışmanın içinde olamayız” dedi.

 

“ISPANAKTAN YAĞ ÇIKMAZ”

 

Rahmetli Necmettin Erbakan’ın “Ispanak’tan yağ çıkmaz” sözünü anımsatan Öğe “Dolarla oynuyorlar. Şurayla oynuyorlar, burayla oynuyorlar. Bizim dengemizi bozmaya çalışıyorlar. Ama rahmetli Erbakan hocamızın bir sözü var ‘Ispanaktan yağ çıkmaz’. Bunlardan hiçbir şey olmaz. Ne İnce’den olur, ne dolardan olur, ne borsadan olur” dedi. Üzerlerine düşeni en iyi şekilde yapacaklarını söyleyen Öğe “Üzerimize düşeni en iyi şekilde 24 Haziran seçimlerinde de yapacağız. Cumhurbaşkanımızın tercihi ile böyle bir liste ortaya çıktı. Bir bildiği vardır. Biz liderimize biat etmişiz. Bizi 24 Haziran’da birtakım tartışmaların içine çekmeye çalışanlara müsaade etmeyeceğiz. Bizim bir hedefimiz var. birilerinin zoruna da gitse bize 24 Haziran’da en çok milletvekili sayısı ile parlamentoda cumhurbaşkanımızı destekleyeceğiz, 30 Mart yerel seçimlerinde de Mehter Marşı ile beraber Kur’an okuyarak belediyeye AK Parti bayrağını dikeceğiz” dedi.

 

“ARTI BİR KATKI VERECEK”

 

Programda konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan da “Bu çıktığımız yolda hep beraber durmak yok yola devam diyeceğiz. Sayın cumhurbaşkanımızı Allah’ın izni ile güçlü bir temsille başkan yapacağız. Daha çok vekili Ankara’ya gönderelim. Mustafa Şentop hocamın Tekirdağ’da listede yer alması artı bir katkı verecektir. Hep beraber durmak yok yola devam” dedi. 6’ncı sıra milletvekili adayı Cem Karaca da “Cumhurbaşkanımız bunu uygun gördü. 24 Haziran’da başkanlık sistemine Allah’ın izni ile geçiyoruz. Bizler AK Partililer olarak 24 Haziran’a kadar çalışacağız. Listenin neresinde olduğumuz önemli değil. Recep Tayyip Erdoğan’ın 25 Haziran’da Türkiye Cumhuriyeti’nin 1’inci başkanı yapacağız” ifadelerini kullandı.

 

“4’Ü ÇIKARALIM GERİSİ GELİR”

 

Toplantıda 5’inci sıra milletvekili adayı Kerim Atalay da konuşma yaparak “24 Haziran’da ülkemizin geleceği tayin edilecek. Güçlü ve büyük Türkiye’nin kurulabilmesi için 24 Haziran seçimleri bir kapıdır. Büyük ve güçlü Türkiye’nin temellerini hep birlikte kuracağımıza inanıyorum” dedi.  4’üncü sıra milletvekili adayı Mestan Özcan ise “Benim için Çerkezköy çok önemli. Ben bundan 7 yıl evvel 4’üncü sıra milletvekili adayı olarak Çerkezköy’e ilk saha çalışmalarına gelmiştim. Başarı sürdürülebilirse başarıdır. Bir başarımız var. Yine 4. Sıra adayıyım. Biz o zaman 4’üncü sıra adayıydık ama 3’üncü sıradaki Sait Yazı abimizi parlamentoya gönderememiştik. Bir sonraki dönem 3 tane vekil çıkardık. Neden 4 çıkarmayalım? 4’ü çıkaralım arkası gelir. Destekleriniz bizim için çok önemli. Önce 24 Haziran’da cumhurbaşkanımızı başkan yapacağız. Ardından da en çok vekili çıkaracağız” dedi.

 

“ZAFERE ULAŞACAK OLAN BİZLERİZ”

 

3’üncü sıra adayı Çiğdem Koncagül “Çerkezköy teşkilatının, Tekirdağ’daki AK Parti teşkilatına kattığı değerin farkında ve bilincindeyim. Bundan sonra da aynı başarının devam edeceğine inanıyorum. Bu sorumluluk ve bilinçle teşkilatlarımıza elimizden gelen desteği göstereceğiz. Yolumuz açık olsun” derken, 26. Dönem Milletvekili ve 27. Dönem 2. Sıra milletvekili adayı Mustafa Yel de “14 Ağustos 2001 tarihinde cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve dava arkadaşlarının yola çıkması ile birlikte Türkiye’nin makus tarihini değiştirecek hareket de başladı. Tekirdağ’da 2002 seçimlerinde yüzde 17 ile başladığımız süreç bugün yüzde 40’ların üzerine çıktı. Türkiye’miz kalkınırken, Tekirdağ’ın, Çerkezköy’ün de bundan nasibini almaması zaten mümkün değil. Bu çalışmaları hep beraber yaptık. Bizler bugün 3 milletvekili ile Ankara’da Tekirdağ’ı temsil ettiysek bunda en büyük pay sizlere aittir. Öncelikle hakkınızı helal edin. 24 Haziran’da da bu fedakarlığımızı biraz daha artırarak, gerekirse uykumuzdan, gerekirse işimizden fedakarlık ederek Türkiye’nin geleceğine, Çerkezköy’ün ve Tekirdağ’ın geleceğine mührümüzü daha çok vurmamız gerekiyor. Bugüne kadar bu sorumluluğu yerine getiren Çerkezköy teşkilatımızın Tekirdağ’da yine birinci olacağına inanıyorum. Durmak yok yola devam diyerek 24 Haziran’da zafere ulaşan bizler olacağız” dedi.

 

TÜRKİYE YENİ SİSTEME GÖRE DİZAYN EDİLECEK

 

Toplantıda son konuşmayı Anayasa Komisyonu Başkanı ve Tekirdağ 1’inci sıra milletvekili adayı Mustafa Şentop yaptı. AK Parti’nin 16 yıllık birikimini 16 Nisan’da bir anayasa değişikliği ile tescil ettirdiğini ifade eden Şentop “Türkiye bir daha darbecilerin kendisini millet iradesinden üstün gören insanların gelemeyeceği, buna teşebbüs edemeyeceği bir sistemi kurmuştur. Bu sistemin tam olarak yürürlüğe gireceği bir seçim yapacağız. 24 Haziran seçimleri ile bu sistem tamamıyla yürürlüğe girecektir. Bu bakımdan cumhurbaşkanımızın güçlü bir destekle seçilmesi, gerekse parlamentoda cumhurbaşkanımızın arkasında çok büyük çoğunlukla güçlü bir destekte bulunulması önemlidir. Bu dönem biz yeni kurmuş olduğumuz sistemin alt yapısını parlamentodan çıkartacağımız kanunlarla yapacağız ve tamamlayacağız.  O nedenle parlamentoda çoğunlumuzu sağlamamız gerekiyor. Bu 5 yıllık yeni dönem Türkiye’nin yeni sisteme göre dizayn edileceği ve kurulacağı bir dönem olacaktır. Teşkilatlarımız ve milletimiz de bunun farkındadır. Bizim bu çalışmaları en üst noktaya taşıyacak gayreti 24 Haziran için göstermemiz gerekiyor” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU