Filistin için kampanya başlatıldı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda Filistin halkının sıkıntılarının hafifletilmesi için gerekli her türlü yardım ve desteğin sağlanması amacıyla yard

GÜNDEM 23.05.2018 12:05:00 0
Filistin için kampanya başlatıldı

Tekirdağ’da da başlatılan kampanya kapsamında Başbakan Binali Yıldırım bir genelge yayınladı.  Türkiye Cumhuriyeti’nin; halkın beklentileri doğrultusunda dost ve kardeş Filistin halkının karşı karşıya bulunduğu sıkıntıların hafifletilmesine katkıda bulunmak ve gerekli her türlü desteği sağlamak üzere kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların yardım faaliyetlerini devam ettirdiğini belirten Yıldırım “Bu amaç doğrultusunda bir yardım kampanyası açılması uygun görülmüştür. Bahse konu hususta ulusal koordinasyonu sağlamak üzere, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı görevlendirilmiştir” dedi.

 

DESTEK VERMEYE DAVET ETTİ

 

Bu doğrultuda; valilikler, belediyeler ile tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından toplanan yardımların, kampanya kapsamında açılan hesap numaralarına aktarılacağını kaydeden Yıldırım “Gerçek veya tüzel kişiler bu hesaplara doğrudan bağış yapabileceklerdir. Sivil toplum kuruluşlarımızdan istekli olanlar topladıkları yardımı, Filistin Halkına ulaştırmak üzere şartlı veya şartsız bu hesaplara aktarabileceklerdir. Tüm yardım toplama faaliyetleri, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu hükümleri çerçevesinde yapılacaktır. Halkımızı, kamu kurum ve kuruluşları ile her düzeydeki kamu görevlilerini, sivil toplum kuruluşlarını, işçi ve işveren kuruluşlarını, meslek oda ve birliklerini, ulusal ve yerel basınımızı bir insanlık görevi olan bu yardım kampanyasına destek vermeye davet eder gereğini önemle rica ederim” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ