Yeni hizmet binasında sona gelindi

Marmaraereğlisi Belediyesi yeni hizmet binasında sona gelindi. İkmal inşaatı tamamlanan binada iç dekorasyon ve iç tefrişatın yerleştirilmesinin ardından çevre düzenleme ve yan yol yapım işlemleri başladı

GÜNDEM 22.05.2018 13:17:00 0
Yeni hizmet binasında sona gelindi

Yeni belediye hizmet binasının Marmarereğlisi D110 karayolu Çorlu Kavşağı yanında bin 866 metrekare arazi içerisine 11 bin metrekare kapalı alana sahip 2’si bodrum kat olmak üzere toplam 9 katlı olarak projelendirildiğini kaydeden Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan “Proje toplam bedeli olarak 11 milyon TL öngörülen yeni hizmet binasında 2015 yılında kaba inşaatının ihalesi 2 milyon 911 bin TL bedelle yapılarak kaba inşaatı tamamlandı. Kaba inşaatının tamamlanmasına müteakip yeni hizmet binası ikmal inşaatı 6 milyon TL bedelle ihale yapılıp İkmal inşaatı tamamlandı” dedi.

 

ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILIYOR

 

Başkan Uyan, belediye binasının ilçenin tarihi dokusunu yansıtacak ve tüm birimleriyle halka daha rahat hizmet edilebilecek şekilde tasarlandığını belirterek “Hızla gelişen ilçemizde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabilecekleri ve ilçemizin tarihi dokusuna uygun bir belediye binası tasarladık. Yeni hizmet binamız evrensel mimari dil ile ortaya konmuş, Antik Perinthos, Heraklea ve Marmaraereğlisi kültürlerinin bir sentezi olarak tasarlandı. Çevre düzenlemesi, rekreasyon alanının tamamlanması, açık hava müzesinin taşınması ile belediye binamız ilçenin tarihsel dokusunu ön plana çıkaran bir alanda yer alacak. Zaman içerisinde belediye binası illüstrasyonu çevreye ilham verecek ve kentin kaderi değişecek. İkmal inşaatı tamamlanan yeni hizmet binamızda çalışmalar hızla devam ediyor. İç tefrişatın getirildiği binada dekorasyon ve tefrişatın yerleştirilmesi işlemleri tamamlandı. Fen İşleri Müdürlüğü ekibimiz yeni hizmet binamızın bağlantı yollarını sıcak asfaltla kaplıyor. Binamız çevre düzenlemesinin tamamlanmasıyla kullanıma açılacak” dedi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN