Dünya Süt Günü'nü etkinliklerle kutladılar

Kapaklı Kaymakamlığı tarafından 21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla Bahçeağıl Mahallesi'ndeki belediye düğün salonunda program düzenlendi. Süt ve süt ürünlerinin tüketimine dik

GÜNDEM 21.05.2018 15:08:00 0
Dünya Süt Günü

Kapaklı kaymakamlığı tarafından 21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla Bahçeağıl Mahallesi’ndeki belediye düğün salonunda program düzenlendi.

 

SÜT İÇMELERİ TAVSİYESİNDE BULUNDU

 

Saat 10:00’da düzenlenen programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kapaklı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Ferya Arslan Çolak sütün önemini ve süt içmenin faydalarını anlattı. Okul Sütü Projesi ile ilgili de kısa bilgiler veren Çolak, öğrencilere çok fazla süt içmeleri tavsiyesinde bulundu.

 

RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

 

Çolak’ın konuşmasının ardından Bahçeağıl İlkokulu 1/A sınıfı öğrencileri Erik Dalı şarkısı eşliğinde dans gösterisi sundu. 3/A sınıfı öğrencisi Reyyan Sultan Bilen’in şiiri ile devam eden programda 2/A sınıfı öğrencileri de Ramo şarkısı eşliğinde dans gösterisi sundu. 2/A sınıfı öğrencisi Ayça Gülnazi Gürel’in şiirinin ardından 4/A sınıfı öğrencileri de dans gösterisi sundu. Program, öğrencilerden Bengü Şimal Çömez’in sütün tarihçesi ile ilgili yaptığı bilgilendirmeyle devam etti. 5/A sınıfı öğrencilerinin Yeşil Ördek şarkısı eşliğinde sundukları gösterinin ardından öğrenciler arasında yoğurt yeme yarışması düzenlendi. Yarışma renkli görüntülere sahne oldu.

 

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Dünya Süt Günü dolayısıyla düzenlenen Resim Yarışmasında dereceye giren öğrencilere Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kaymakam Adayı Furkan Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant tarafından verilirken, yoğurt yeme yarışmasında ilk 3’e giren öğrenci çiftlerine de ödülleri Bahçeağıl Mahalle Muhtarı Halim Çelebi, Karlı Mahalle Muhtarı Anıl Aydın, Uzunhacı Mahalle Muhtarı Mehmet Çakır ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri tarafından verildi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Dünya Süt Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Pasin Akbulut, Kaymakam Adayı Furkan Çakır, Bahçeağıl Mahalle Muhtarı Halim Çelebi, Karlı Mahalle Muhtarı Anıl Aydın, Uzunhacı Mahalle Muhtarı Mehmet Çakır, Bahçeağıl İlk ve Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenler katıldı. Dünya Süt Günü etkinliğinde minik öğrencilere dondurma dağıtıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU