Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı yapıldı

Namık Kemal Üniversitesi'nde Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) Pazar günü Üniversite Kampüsü'nde yapıldı.

GÜNDEM 21.05.2018 12:54:00 0
Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı yapıldı

Sınava geçen yıllarda olduğu gibi bu sene de Avusturya, Belçika, Beyaz Rusya, Brezilya, Danimarka, Kanada, Kazakistan, Hollanda, Ukrayna, Almanya, Irak, Mısır, Filistin, Yunanistan, Bulgaristan, Suriye, Türkmenistan, Çin, İran, Rusya, İtalya başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinden öğrenciler katıldı. 2016 yılında gerçekleştirilen YÖS sınavına 684 öğrenci müracaat ederken, bu yıl sınava müracaat eden öğrenci sayısı 929 kişi oldu.

 

80 SORU HAZIRLANDI

 

Sınav, Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi (NAKSEM) koordinatörlüğünde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve Uluslararası Öğrenci ofisinin katkıları ile gerçekleştirilirken, Namık Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi ve Öğretim Görevlileri tarafından oluşturulan “Sınav Soruları Hazırlama Komisyonu” öğrencilere sınavda cevaplamaları için toplam 80 adet soru hazırladı.

 

29 MAYIS’TA AÇIKLANACAK

 

Öğrencilere sınav için gerekli olan kalem, silgi ve kalemtıraş gibi kırtasiye malzemeleri de yine NAKSEM tarafından temin edildi. 2018-YÖS Sınavında; koordinatör, koordinatör yardımcısı, sınav soru komisyonu üyesi, bina sınav sorumlusu, bina sınav sorumlu yardımcısı, bina yöneticisi, salon görevlisi, yedek salon görevlisi, sınav soruları dağıtım kuryesi, güvenlik görevlisi, şoför, taşıyıcı ve binalardaki yardımcı personeller olmak üzere üniversiteden toplam 99 Akademik ve İdari Personel görev aldı. Sorunsuz bir şekilde tamamlanan 2018 YÖS sınavının sonuçlarının 29 Mayıs tarihinde açıklanacağı ve öğrencilere duyurulacağı belirtildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ