Milletvekili Aday Listeleri yarın açıklanacak

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için hazırladığı takvim kapsamında seçim süreci tüm hızıyla devam ediy

GÜNDEM 20.05.2018 16:13:00 0
Milletvekili Aday Listeleri yarın açıklanacak

Bağımsız milletvekili adaylığı için il seçim kurullarına yapılacak başvurunun son günü de 21 Mayıs. 22 Mayıs Salı günü de yurt içi ve yurt dışı seçmen kütükleri kesinleştirilecek. Yurt içi seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıklar belirlenecek. Yurt dışı seçmenlerin oy kullanacakları tarih aralığı ve yer bilgileri YSK'nin internet sitesinde ilan edilecek. Siyasi partilerin aday listeleri ve bağımsız adayların başvuru evrakındaki eksikleri tamamlamaları için son gün de 25 Mayıs. 26 Mayıs’ta milletvekili geçici aday listeleri YSK'ce Resmi Gazete'de yayımlanacak ve itirazlar başlayacak. Geçici aday listelerine itirazlar 27 Mayıs saat 15.00'te sona erecek ve 23.59'a kadar itirazlar karara bağlanacak.

 

MİTİNG ALANLARI BELİRLENECEK

 

30 Mayıs günü seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına başlanacak. YSK'ce milletvekili kesin aday listeleri seçim çevreleri itibarıyla ilan edilmek üzere il seçim kurullarına ve Resmi Gazete'ye gönderilecek. 7 Haziran’da gümrük kapılarında ve yurt dışında oy verme işlemi başlayacak. 8 Haziran’da İl Seçim Kurullarınca miting alanları belirlenecek. Cumhurbaşkanı adayları, siyasi partiler ve bağımsız adaylara duyurulacak. 14 Haziran’da propaganda serbestliği ve bir kısım seçim yasakları başlayacak. 19 Haziran’da yurt dışında oy verme işlemi sona erecek. 23 Haziran’da seçim propagandası saat 18.00'de sona erecek. 24 Haziran: Oy verme günü. Seçim yasakları saat 24.00'te sona erecek.

 

Haber / Ayşenur AYDIN