Demoday'da final heyecanı

Lüleburgaz Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğiyle düzenlenen "Geleceğin Yıldız Girişimcileri Projesi" kapsamında gerçekleştirilen Demoday finaline 17 lise 3

GÜNDEM 20.05.2018 13:49:00 0
Demoday

Demoday finalinde jürinin yaptığı değerlendirme sonucu Ramazan Yaman Fen Lisesi’nden ‘Yeh’ projesi birinci, yine Ramazan Yaman Fen Lisesinden ‘Bilio’ projesi ikinci ve Lüleburgaz Anadolu Lisesi’nden ‘İntimale Pal’ projesi de üçüncü oldu.

 

ÖDÜLLER VERİLDİ

 

Ödül töreninde konuşan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli “Kent bilgi üretir, sanat üretir, kültür üretir. Bu üretimlerin gerçekleşmediği yerler, kalabalık insan topluluklarının yaşadığı yerler olmanın ötesine geçemediği gibi bir toplum olmaktan da, toplumsallıktan da söz edilemez. Lüleburgaz akademileriyle yıldızlaşan bir kent olarak, akademilerinde kentte yaşayan bireylere kendilerini geliştirme fırsatı sunarken, pozitif bilimlerle uğraşan gençleri ve geleceğin yıldız girişimcilerini yetiştirmek için kurumsal iş birlikleri gerçekleştiriyor. Lüleburgaz Kaymakamlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ortak ‘Geleceğin Yıldız Girişimcileri’ programını adım adım uyguluyoruz. İlçemizde liselerde eğitim gören gençleri girişimcilik ile tanıştırmak, girişimcilik konusunda farkındalık yaratmak, gençlere temel girişimcilik eğitimini vermek, kişisel beceri ve yaratıcılıklarını geliştirmelerinde destek olmak ve takım çalışmasıyla iş fikirlerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla 21, 22 ve 23 Mart 2018 tarihlerinde ‘Yenilikçi Girişimcilik Alanında Eğiticinin Eğitimi’ ile başlattığımız bu süreci Demoday ile tamamlamış bulunuyoruz” dedi.

 

DESTEK SAĞLANACAK

 

Demoday’da başarılı olan ilk 3 proje ekibine, iş fikri hızlandırma desteği ve ödülleri verildi. 10 proje ekibine de iş fikirlerini hayat geçirmelerinde iş fikri hızlandırma desteğinin sağlanacağı belirtildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ