Çerkezköy'de 19 Mayıs coşkusu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 99'uncu yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy'de de coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan k

GÜNDEM 20.05.2018 12:40:00 0
Çerkezköy

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 99’uncu yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de coşkuyla kutlandı.

 

ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Çerkezköy’de düzenlenen kutlamalar cumartesi günü saat 10:00’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk töreni ile başladı. Törende AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşen Doğan, Kaymakam Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş, Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Torun, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Taha Aslanlı, siyasi partilerin ilçe başkanları ve temsilcileri, STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, gaziler, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Demirbağ tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Kapalı Otopark Alanı üzerinde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Metin Demirbağ yaptı.

 

ATILMIŞ EN ÖNEMLİ ADIM

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ta milli duygular içerisinden Samsun’a attığı ilk adımın, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adım olduğunu belirten Demirbağ “19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan özgürlük ateşi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla birlikte kısa sürede dalga dalga tüm yurda yayılmıştır. Bugünkü mevcudiyetimizi ve özgürlüğümüzü o günlerde Anadolu’da Türk halkının yapmış olduğu vatan savunmasına borçluyuz” dedi. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağının millet iradesi olduğunu kaydeden Demirbağ “Bu iradeyi en son sarsmak isteyen hain fetö örgütü ve onun arkasındaki hamileri, cezasını da cevabını da en yüksek tonda almıştır” dedi.

 

HUZUR VE GÜVENLİĞİMİZİ BOZMALARINA İZİN VERMEYİN

 

Konuşmasında gençlere de seslenen Demirbağ “Siz, gençlere istiklal aşkını veren, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin, ya istiklal ya ölüm diyen Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların; siz tarih yazan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, Fatih Sultan Mehmetlerin torunlarısınız. Binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı ve tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek, hiçbir kimsenin, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemelisiniz” dedi.

 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Demirbağ, “Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve 15 Temmuz’da yine yedi düvelin hainlerine karşı vatanını savunan ve şehit olanları rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı. Demirbağ’ın konuşmasının ardından program öğrencilerin şiirleri ile devam etti. Şiirlerin okunmasının ardından ödül törenine geçildi. 19 Mayıs Gençlik Haftası dolayısıyla düzenlenen basketbol turnuvasında birinci olan Pakize Narin Anadolu Lisesi, ikinci olan Kültür Temel Lisesi ve üçüncü olan İmam Hatip Lisesi’ne kupa ve madalyaları Kaymakam Atilla Selami Abban tarafından verilirken, Atletizm 800 metre kızlar kategorisinde birinci olan Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi öğrencisi Elven Kurtoğlu, ikinci olan Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşe Tatlı, üçüncü olan Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi öğrencisi Simay Çelik ve dördüncü olan Ticaret ve Sanayi Odası öğrencisi Seda Zehra Kıroğlu’na madalyaları AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan tarafından verildi.

 

ÖDÜLLERİNİ BAŞKAN AKAY’IN ELİNDEN ALDILAR

 

Genç kızlar voleybol turnuvasında birinci olan Pakize Narin Anadolu Lisesi, ikinci olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi ve üçüncü olan Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi takımları kupa ve madalyalarını 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş’ın elinden alırken,  genç erkekler voleybol turnuvasında birinci olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi, ikinci olan Uğur Okulları ve üçüncü olan Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi takımlarına da ödüllerini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay verdi. Masa tenisi genç kızlar kategorisinde birinci olan Pakize Narin Anadolu Lisesi, ikinci olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi ve üçüncü olan Türk Tekstil Vakfı METEM takımlarına ödüllerini Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal verirken,  masa tenisi genç erkekler kategorisinde birinci olan Uğur Okulları, ikinci olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi ve üçüncü olan Türk Tekstil Vakfı METEM takımları kupa ve madalyalarını Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Taha Aslanlı’nın elinden aldı.

 

FUTSAL KATEGORİSİNDE DERECEYE GİRENLER DE ÖDÜLLENDİRİLDİ

 

Futsal kategorisinde birinci olan Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ikinci olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi, üçüncü olan AFM Özel Görür Lisesi takımlarına ödüllerini İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu verirken, atletizm 100 metre genç kızlarda birinci olan Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi öğrencisi Simay Çelik, ikinci olan Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi İrem Baş, üçüncü olan Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencisi Melisa Yamur ve dördüncü olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencisi Hazal Karaatlı’ya ödüllerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Demirbağ verdi. 100 metre erkek kategorisinde birinci olan Kızılpınar Çok Programlı Lisesi öğrencisi İsmail Taşkıran, ikinci olan Uğur Okulları öğrencisi Sefa Kaya, üçüncü olan Kızılpınar Çok Programlı Lisesi öğrencisi Furkan Koçak ve dördüncü olan Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Burak Uçar’a ödüllerini İlçe Jandarma Komutanı Volkan Torun verirken, atletizm 1600 metre erkekler kategorisinde birinci olan Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencisi Nahet Nakip, ikinci olan Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ramazan Özdemir, üçüncü olan aynı okuldan Harun Güner ve dördüncü olan Kızılpınar Belediye Çok Programlı Lisesi öğrencisi Samet Yaramaz’a da ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş verdi.

 

TEKVANDO GÖSTERİLERİ İLGİYLE İZLENDİ

 

Ödül töreninin ardından özel spor okulları öğrencilerinin ortak hazırladığı tekvando gösterisi ilgiyle izlendi.  Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi’nden Fadime Gündüz “Bir fırtına tuttu beni” türküsünü seslendirirken, Sevin Dikmen de “Bülbülüm aklın kafeste” türküsünü seslendirdi. Öğrencilerden Tuğçe Uyanık’ın “Hoş gelişler ola” şarkısını seslendirmesinin ardından müzik öğretmeni Melike Baygür de “Memleketim” isimli türküyü seslendirdi. Kutlamalar öğrencilerin halk oyunları gösterileri ile sona erdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU – Özge MERİÇ