24 Haziran'da mazeret yok, marifet var

Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Trakya'daki ikinci mitingini Kırklareli'de yaptı. Saat 12:00'da Dingiloğlu Parkı'ndaki binlerce kişinin katıldığı mitinge, seçim otobÃ?

GÜNDEM 18.05.2018 19:46:00 0
24 Haziran

Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Trakya'daki ikinci mitingini Kırklareli'de yaptı. Muharrem İnce, Kırklareli’deki mitinginin ardından saat 17:00’da da Süleymanpaşa Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği mitingde Tekirdağlılara seslendi. Türkiye’nin önünde bir seçim olduğunu kaydeden İnce “Bu seçim ter akıtma seçimidir. Sandık görevlileri var ya bu ülkenin geleceği onlara teslim. O gün acıkmak yok, hastalanmak yok, 24 Haziran günü mazeret yok, marifet var” dedi.

 

 

“81 MİLYONUN CUMHURBŞAKNI OLACAĞIM”

 

 

Yurt dışından çok sayıda gazetecinin kendisi ile röportaj yapmak için geldiğini ifade eden İnce “Türkiye’deki gazetecilere bakıyorum ‘CHP Muharrem İnce’yi yalnız bıraktı’ diyorlar. Partinin grup başkan vekili arabanın içinde yatıyor. Herkes bir kenarından tutmuş. CHPtarihinde ilk kez yüzde 100 oranında asılıyor seçime.  Ama Muharrem İnce sadece CHP’lilerin cumhurbaşkanı olmayacak, 81 milyonun cumhurbaşkanı olacak. Benim rozetim Türk bayrağı” dedi.

 

 

“TÜKENMİŞLİK SENDROMU YAŞIYORLAR”

 

 

Türkiye’de çiftçilerin, esnafın, öğrencilerin sorunlarının olduğunu ifade eden İnce “24 Haziran’dan sonra devlet çiftçiyle, esnafla, öğrenciyle, emekliyle barışacak. Ben bu ülkenin okullarında fizik anlattım. Benim öğrencilerimden yüzlerce doktor, hekim var. Onların da sorunları var. Onların en önemli sorunu tükenmişlik sendromu yaşıyorlar” dedi.

 

 

ERDOĞAN’A KÖPRÜ CEVABI

 

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefete köprü üzerinden yüklenmesini eleştiren İnce, “Bana hiç köprü yaptın mı diye soruyor. 1. Köprüyü Süleyman Demirel yaptı, 2’nci köprüyü Turgur Özal yaptı, 3’üncü köprüyü Recep Tayyip Erdoğan yaptı, 4’üncü köprüyü de Muharrem İnce yapar. Ama emin ol benim yaptığım köprü senin yaptığın gibi pahalı olmaz. Bana ‘Köprü yaptın mı’ diyor. Ben sorayım. Sen hiç şeker fabrikası kurdun mu? Sen hiç banka kurdun mu? Bir tane kurdun Bank Asya’nın kurdelesini kestin. Sonra da oraya para yatırdılar diye garibanları hapse attırdın” dedi. .

 

 

“İSTİYORMUŞ GİBİ YAPIYOR İSTEMİYOR”

 

 

Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde 3 ay sonra ABD'den Fethullah Gülen'in iadesini isteyeceğini kaydeden Muharrem İnce, “24 Haziran'da cumhurbaşkanı olduğumda 3 ay içerisinde yargıyı bağımsız hale getireceğiz. Üç ay sonra ABD'den FETÖ'yü isteyeceğiz. 'Gel bizde bağımsız bir yargı var. Artık iade et diyeceğiz' dedim dün. Bana Amerikalılardan haber geldi. Muharrem İnce dediler, sen böyle diyorsun ama, henüz Türkiye Cumhuriyeti Fethullah Gülen'i usulüne uygun olacak şekilde bizden iadesini istemedi. Yani iade edilmesini istemiyorlar. İstiyormuş gibi yapıyor istemiyor” dedi.

 

 

“DERDİ FİLİSTİN DEĞİL”

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin'e yönelik miting yaptığını anlatan Muharrem İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün Erdoğan miting yapıyor. Filistin ile ilgili, Filistin'de Müslüman kardeşlerimiz katlediliyor, canımız yanıyor, ciğerimiz yanıyor. Hiçbir itirazım yok. Ak Parti Genel Başkanı'na yardımcı olmak istiyorum, milletimin önünde söz veriyorum. Ama diyoruz ki; İsrail mallarını boykot edecek misin, hayır. Peki İsrail ile yapılan anlaşmaları iptal edecek misin, hayır. Mavi Marmara için aldığın 20 milyonu geri verecek misin, büyükelçiyi geri çekecek misin, Hayır. Ne yapacaksın? Miting yapacağım. Yaptığı tek şey miting. Miting Filistin için değil, Müslümanlar için değil, seçim içindir, seçim”

 

 

“LİYAKAT ESAS OLACAK”

 

 

Erdoğan’ın 2013’te ‘Gazze’ye gideceğim’ diye söz verdiğini ifade eden İnce “5 yıl geçti Gazze’ye gidemedi, sadece Gebze’ye gitti. Yarım bıraktığı doğru projeleri yapmak boynumun borcudur. Devlette devamlılık esastır. Gazze’ye ben gideceğim. Milletin isteği ile cumhurbaşkanı olduğumda liyakat esas olacak. Merkez bankası başkanı CHP’li olmayabilir ama işini iyi bilecek. Kurumlar ve kurullar talimatla değil, işin doğrusunu yapacaklar. Eğitimi, sağlığı, dini, siyasallaştırdılar. Şimdi de ekonomiyi siyasallaştırıyorlar. Böyle giderse batarız. Uçuruma doğru gidiyoruz. Dolar 4.5 lira oldu. Erdoğan bir kez olsun doları ağzına almadı. Bir yandan dolar üzerinden bizi terbiye ediyorlar diyorsun bir yandan köprülerden geçişi dolar üzerinden yapıyorsun” dedi.

 

 

YÜZDE 80 OY İSTEDİ

 

 

Tekirdağ’ın farklı bir memleket olduğunu dile getiren Muharrem İnce “Burası bereketli topraklar. Buranın oyu da bereketli. Sizden bir şey isteyeceğim. Zayıf olduğum yerler var. Orayı Tekirdağ’dan dengelememiz lazım. Oran yüzde 80 olur mu” diyerek Tekirdağlılardan seçimlerde yüzde 80 oy istedi. Çiftçiye mazotun 3 liranın altında, 3.5 liranın da üstünde olmayacağını kaydeden İnce “2006’da bir kanun çıkardılar milli gelirin yüzde 1 ‘ini tarımı desteklemeye ayıracağız dediler. 30 milyar vermeleri gerekirken 12.7 milyar verdiler. Türkiye Cumhuriyeti çiftçisine borçlu. Ben Muharrem İnce ilk fırsatta bu borcu ödeyeceğim. Ben milli bir adamım diyor. Ayran da milli diyor. İneği almışsın Arjantin’den, samanı almışsın Bulgaristan’dan, ayran nasıl milli oluyor. Kurban bayramında Müslüman’a angus kestirdikten sonra nerde kaldı millilik” dedi.

 

 

BÖYLE Mİ ADALET DAĞITACAKSINIZ?

 

 

Bağımsız bir yargı oluşturacaklarını söyleyen İnce “Yargıtay’ın bir toplantısına gittiğimde hiçbir Yargıtay üyesi ayağa kalkmayacak. Yüksek yargıç, cumhurbaşkanı dahi olsa onun önünde ayağa kalkmaz. Hiç mi hukuk bilmiyorsunuz siz. Böyle mi adalet dağıtacaksınız?” dedi. Türkiye’de son 15 yılda bir değişiklik oldu. Türkiye’nin marka üretmesi gerektiğini dile getiren İnce “Markayı ve patenti kindar nesiller yapamaz. Özgüveni yüksek, eleştirel bakabilen zeki çocuklar yapar. Her sene aşağıladığın ODTÜ’lüler var ya onlar yapar” dedi. Bu ülkenin çocuklarını çok iyi yetiştireceklerini kaydeden İnce  “Anaokulundan lise sona kadar tüm öğrenciler tüm müzelere bedava girecek. Her sene 10 bin üniversite öğrencisini  yurt dışına göndereceğiz. Okul bitti 475 lira alıyorsun, iş bulamadıysan o parayı 2 sene alacaksın. Benim cumhurbaşkanlığımda hiç fabrika açılmasa bile, sadece geliri adaletli dağıtsam maaşlarınız 2 katına çıkar. Sen 1150 odalı saray yaptın. Sarayda kalmayacağım söz. 16 yıldır milletvekiliyim. 14 yıl sonra bir ev aldım. Ben evime doyamadım, evimde yaşayacağım. Resmi işler için Çankaya Köşkü’nü kullanacağım.

 

 

4’ÜNCÜ DÖNEMİ EMEKLİLİK DÖNEMİ

 

 

Muharrem İnce “Erdoğan demedi mi? İlk dönemim çıraklık, ikinci dönemim kalfalık, üçüncü dönemim ustalık, dördüncü dönemi emeklilik dönemi. Bir tek şey olacak korkumuz olmayacak. Ucunda ölüm olsa dahi yaşan söylemeyeceğiz, millete doğruları söyleyeceğiz. Hiçbir şekilde kıvırmak olmayacak” dedi.

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ