İlk iftar sofrası Karaağaç'ta kuruldu

Kapaklı Belediyesi tarafından Ramazan ayında, "İftar Sofrası ve Geleneksel Ramazan Eğlenceleri" bu yıl da düzenleniyor.  İlk iftar sofrası önceki akşam Karaağaç Mahallesi'nde kurulurken, ifta

GÜNDEM 18.05.2018 16:13:00 0
İlk iftar sofrası Karaağaç

Kapaklı Belediyesi tarafından Ramazan ayında, “İftar Sofrası ve Geleneksel Ramazan Eğlenceleri” bu yıl da düzenleniyor.

 

İLK İFTAR SOFRASI KARAAĞAÇ’TA KURULDU

 

İftar Sofrası ve Geleneksel Ramazan Eğlenceleri önceki gün Karaağaç Mahallesi’nde başladı. Karaağaç Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İftar yemeğinin hemen ardından Ramazan gecelerinin yaşatılması amacıyla Hacivat - Karagöz, Orta oyunu, Aşuk ile Maşuk gösterileri, Palyaço oyunları, Tek tekerlekli bisiklet, Animasyon Gösterileri, yarışmalar ve sihirbaz gösterileri düzenlendi.

 

HER MAHALLEDE KURULACAK

 

Kapaklı Belediyesi tarafından 20 Mayıs Pazar günü Recep Güven Parkı’nda , 22 Mayıs’ta Uzunhacı Mahallesi’nde, 24 Mayıs’ta Karlı Mahallesi’nde, 25 Mayıs’ta Atatürk Mahallesi Süleyman Demirel Parkı’nda, 29 Mayıs’ta Bahçeağıl Mahallesi’nde, 31 Mayıs’ta Yanıkağıl Mahallesi’nde, 5 Haziran’da Pınarça Mahallesi’nde, 8 Haziran’da Cumhuriyet Mahallesi Çamlık Parkı’nda iftar sofrası kurulacak. İftar Sofrası ve Geleneksel Ramazan Eğlenceleri’nin sonuncusu ise 11 Haziran Pazartesi günü İsmet Paşa Mahallesi Bülent Ecevit Parkı’nda yapılacak.

 

RAMAZAN AYINI KUTLADI

 

Tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutlayan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı , “Birlik, beraberlik ve hoşgörü ayı olan Mübarek Ramazan ayının coşkusunu hep birlikte yaşama isteğimizi, bu yılda iftar yemeklerimiz ve ardından düzenleyeceğimiz Ramazan eğlencelerimiz ile devam ederek gerçekleştireceğiz. Halkımızla birlikte aynı sofrayı paylaşmak ve mahalle sakinlerimizi bir arada buluşturmaya vesile olan iftar programlarımızın kardeşliğimize ve birliğimize katkı sağladığını düşünüyorum” dedi.

 

“BÜTÜNLEŞMENİN SEMBOLÜDÜR”

 

İftar sofralarının zengin-fakir, genç-ihtiyar, kadın-erkek ayrımı yapmadan bütünleşmenin sembolü olduğunu kaydeden Mandalı “Bu vesile ile birliğimizi, kardeşliğimizi ve hoşgörümüzü arttırmamıza vesile olması temennilerimle tüm halkımızın Mübarek Ramazan ayını tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum'' dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ