Hedef bir araştırma üniversitesi haline gelmek

Namık Kemal Üniversitesi'nde eğitim - öğretim, araştırma ve topluma hizmet çalışmalarının sürdürülebilir ve etkin bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için önerilerde bulunmak amacıyla ol

GÜNDEM 17.05.2018 13:23:00 0
Hedef bir araştırma üniversitesi haline gelmek

Toplantıda üniversite - sanayi işbirliğinin geliştirilmesi başta olmak üzere birçok alanda bölgenin geleceğine yönelik çeşitli çalışmaların kurumsal işbirliği ile sürdürülmesine dair dış paydaş görüşlerinin alınmasının önemi üzerinde duruldu. Toplantıda; üniversitenin gelişimine katkı sağlamak ve üniversitenin, kendisini çevreleyen iş ve eğitim dünyası gibi temel aktörler ile bağlarının güçlendirilmesi konuları da ele alındı. Toplantıda, üniversitenin özellikle üniversite - sanayi işbirliği anlamında Teknoloji Transfer Ofislerinin aktifleştirilmesi konusunda önemli adımlar attığını belirten NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, “Hedefimiz bir araştırma üniversitesi haline gelmek. Eğitim politikalarımızı ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz” dedi.

 

SUNUM DA YAPILDI

 

NKÜ öğrencilerinin işyerlerinde eğitimi konulu bir sunumun da yapıldığı toplantıda; öğrencilerin günlük hayattaki tecrübeleri ile üniversiteden edindikleri teorik bilgilerin harmanlanmasının önemi ve işyerlerinde gerçekleştirilecek eğitim modeli olan, meslek yüksekokulları ve fakültelerde ‘Sektör Tümleşik Eğitim Modeli’nin ilgili bütün birimlere yayılmasındaki önem vurgulandı. Toplantıda ayrıca, Danışma Kurulunu oluşturan Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanlığı, Tekirdağ Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile işbirliği halinde, öğrencilerin ilgili alanlarda haftanın belirli günleri ya da son sınıfın son döneminde fabrika, atölye ve işlik gibi uygulamalı eğitim olanağı veren birimlerde pratik kazanmalarına ilişkin üniversitenin bütün dallarında ‘İntörn Eğitim’e geçilmesi ile ilgili çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

 

Haber / Özge MERİÇ