Bizi eleştirenler önce dönüp aynaya bakacaklar

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 10'uncu mahalle toplantısını önceki akşam saat 20:30'da Gazi Osman Paşa Mahallesi'nde yaptı. Zaman zaman işlerin yavaş gittiği noktasında kendisini e

GÜNDEM 16.05.2018 19:32:00 0
Bizi eleştirenler önce dönüp aynaya bakacaklar

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 10’uncu mahalle toplantısını önceki akşam saat 20:30’da Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde yaptı. Esen Kıraathanesi’nde düzenlenen toplantıda mahalle sakinleri ile bir araya gelen Akay, 2014 yılından bu yana Çerkezköy genelinde yaptıkları çalışmaları anlattı.

6 AYDIR ONAY BEKLİYORUZ

Bağlık Viyadük Projesi’nin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından projesinin çizildiğini ifade eden Akay “İhale aşamasına gelindi. Fakat 6 aydır Karayollarının onayını bekliyoruz. 1 ay daha beklerim. Bu 1 ay içinde de cevap vermezse Bağlık Mahallesi’ne gider, durumu tekrar anlatırım. Ardından mahalle sakinleri ile ne yapmamız gerekiyorsa onu yaparız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“ÖNCE KENDİLERİNİ SORGULAYACAKLAR”

Zaman zaman işlerin yavaş gittiği noktasında kendisini eleştirenlere de cevap veren Akay “Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde bulunan Kapalı Spor Salonu yanına 1.5-2 milyon TL civarında bir yatırım ile 2014 yılında Gençlik Merkezi temeli attılar. 5 yıl olacak hala bitiremedi. Bizi eleştirenler önce dönüp aynaya bakacaklar, kendilerini sorgulayacaklar” diye konuştu. Çerkezköy İçme Sulu Hattı’nın 2019 yılından itibaren yenilenmeye başlanacağını ve Çerkezköy’ün asbest borulardan kurtulacağını ifade eden Akay, 4 yılda altyapıya yaklaşık 75 milyon TL’lik bir yatırım yapıldığını dile getirdi.

“EKİM AYINA KADAR TAMAMLANACAK”

Büyükşehir Belediyesi  tarafından yapımına başlanan 27 milyon TL’lik Kültür Merkezi projesinin Ekim ayına kadar vatandaşların hizmetine açılmasının hedeflendiğini söyleyen Akay “Adnan Kahveci Parkı’nda 1. etap çalışmalarını tamamladığımız Kent Park projesinin 2. etap çalışmaları başlayacak ve 1. Etap çalışmalarının tamamlandığı alan ile birleştirilecek. Ayrıca söz verdiğimiz Kapalı Pazar Yeri yapımında sona geldik. İnşallah Haziran ayında yeni Pazar Yerimizi hizmete açacağız” diye konuştu. Vahap Akay, Çerkezköy genelinde hayata geçirdikleri diğer projelerle ilgili de mahalle sakinlerine bilgi verdi.

“BAŞIMIZDAN DEF ETMELİYİZ”

Çerkezköy-Kapaklı-Pınarça üçgeninde kurulması planlanan termik santral ile ilgili de konuşan Akay “Çerkezköy’ün bahçesine santral yapılması ile ilgili tereddütlerimizi anlatıyoruz” dedi. Çerkezköy’ün 2017 sayımında resmi nüfusunun 158 bin olduğuna dikkat çeken Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Nüfus 4 senede neredeyse yüzde 50 arttı. Termik santral yapılırsa bu göç terse dönecektir. Bu işin siyaseti yok. Tüm Çerkezköy tek yürek olmalı ve bu belayı başımızdan def etmeliyiz” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU