Altın fiyatları uçuyor

Altın fiyatları son üç yılın en üst seviyesine çıkarak zirve yaptı. İstanbul Altın Borsası satış fiyatlarına göre Çerkezköy'de altının gramı 180 TL'den, çeyrek altın ise 290

GÜNDEM 16.05.2018 19:15:00 0
Altın fiyatları uçuyor

 Çerkezköy Kuyumculuk Sahibi Saim Turlin,  döviz fiyatlarının devamlı artması nedeniyle altın fiyatlarındaki artışın vatandaşları olduğu kadar kuyumcuları da etkilediğini belirterek, “3-4 yıldır altın fiyatları inişli çıkışlı olarak seyrediyordu. Ancak 2018 yılı başından bu yana altın fiyatlarındaki devamlı olarak yükselmesinin başlıca nedeni dolarda sürekli artışın olması. Özelliklerde 5 aydır altın fiyatlarındaki devamlı yükseliş işlerimizi de durma noktasına getirdi. Fiyat artışı vatandaşlarına altına olan talebini de azalttı. Bayram sonrası düğün sezonu açıldığında bu fiyatlar daha da yükseleceğe benziyor. Çünkü doların yükselişi devam ediyor” dedi. 

YATIRIM İÇİN ALTIN ALAN KALMADI

Önceki yıllara göre yatırım için altın alanın kalmadığını da belirten Turlin, “Bugün bile bu fiyatlardan altın alanlar önümüzdeki aylarda alacakları fiyatlar karşısında çok daha karlı olacaklardır. Özellikle elinde altını olup da ihtiyacı için bozduranlar bu yükseliş karşısında karlı bir yatırım yaptıklarını görüyor. Ellerinde altını olan vatandaşlar ihtiyaçları yoksa altınlarını bozdurmasınlar. İleride çok daha fazla karlı çıkacaklar” dedi.

Haber/Gülveren ALTUNOĞLU