Karadeniz Sevenler Derneği yeni yerinde

Çerkezköy'de 4 yıldır faaliyet gösteren Karadeniz Sevenler Derneği'nin yeni yeri Fevzipaşa Mahallesi No:41 adresinde açıldı. Açılışa katılan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay â?

GÜNDEM 16.05.2018 18:47:00 0
Karadeniz Sevenler Derneği yeni yerinde

Dün saat 14:30’da düzenlenen açılışa Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram, İmdat Özgör, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayları Akın Yılmaz ve Nilgün Zaimoğlu, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Eski Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy Karadeniz Sevenler Derneği Taner Diş, dernek yönetimi, üyeler ve davetliler katıldı.

BİR MOZAİĞİN ADI ÇERKEZKÖY

Açılışta konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Çerkezköy büyüyor, güzelleşiyor, gelişiyor. 81 ilden göç alan bir mozaik. Bu mozaik Çerkezköy’ün güzelliği. 81 ilin tüm kültürünü bir arada bulunduran bir mozaiğin adı Çerkezköy” dedi. Kültür birlikteliğini ortaya çıkaran hemşehri derneklerini önemsediklerini ifade eden Akay “Çerkezköylülük bilinciyle, Çerkezköy’e sahip çıkan tüm vatandaşlarımızla bu kültür zenginliğini hep beraber yaşıyor olmanın mutluluğunu yaşayacağız. Derneğin yeni yeri Çerkezköy’e ve derneğe hayırlı olsun” dedi.

RESUL DİNDAR ÇERKEZKÖY’E GELİYOR

Akay konuşmasının ardından davetlilerle birlikte kurdele keserek derneğin yeni yerinin açılışını yaptı. Açılışın ardından davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Karadenizli sanatçı Resul Dindar’ın Çerkezköy’de konser vereceğini söyleyen Akay “ben de bir Karadenizli sayılırım. Anne tarafım Sinoplu” dedi. Açılışta dernek başkanı Taner Diş ve yönetim kurulu üyeleri davetlilerle yakından ilgilendi.

YÖRESEL TATLAR DA SUNULACAK

Yeni yerin hem dernek binası hem de kafe olarak hizmet vereceğini söyleyen Taner Diş “Kafemizde Karadeniz’e özgü laz böreği, lahana sarması, Akçaabat köftesi ve Uzungöl sütlacı başta olmak üzere Karadeniz’e özgü pek çok yöresel tat da sunulacak” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU