Akay, Veliköy Mahallesi sakinleri ile buluştu

Mahalle toplantılarını sürdüren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, önceki akşam da Veliköy Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Toplantıya özellikle kadınlar yoğun ilgi gösterirken, Başkan Aka

GÜNDEM 16.05.2018 18:42:00 0
Akay, Veliköy Mahallesi sakinleri ile buluştu

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 9’uncu mahalle toplantısını Veliköy’de yaptı. Önceki akşam saat 20:30’da Karabaş Kıraathanesi’nde düzenlenen toplantıya özellikle kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

25 DÖNÜMLÜK ALAN DÜZENLENECEK

Toplantıda konuşan Başkan Vahap Akay, “Veliköy Mahallesi’nde bulunan Çamlık Mevkii’ndeki 25 dönümlük alana Halı Saha, Basketbol ve Voleybol Sahası yapılacak. Ayrıca geriye kalan kısım ise park ve yeşil alan ile piknik alanı olarak düzenlenecek” dedi.

“KOMBABA GİBİ DURUYOR”

Veliköy’de yaşayan bir teyze “orada konbaba gibi duruyor” diyerek Veliköy halkı tarafından halk dilinde baykuş anlamına gelen  ‘Konbaba’ olarak tanımlanan eski Belediye Binası’nın kaldırılmasını istedi. Bunun üzerine Akay da eski Belediye Binası’nın akıbetine önümüzdeki aylarda karar vereceklerini söyledi. Bölgenin en güzel Düğün Salonu’nun Veliköy’e yapıldığını belirten Akay “Kapalı Düğün Salonumuzun yanında bulunan Açık Hava Düğün Salonu’nun üzerinin kısmi olarak kapatılması ile ilgili de çalışma yapmayı düşünüyoruz” dedi. Mahalle sakinleri, tek minibüs ile Devlet Hastanesi ve özel hastanelere gitme talebinde de bulundu. Bu konuyla ilgili UKAME’de kendisinin de uğraş verdiğini ifade eden Akay “Haziran ayında bir netice alacağımızı umuyorum” dedi.

“ÇERKEZKÖY ARTIK KÖTÜ RÜYA GÖRMEZ OLDU”

Çorlu ve Pınarça Derelerinin 2002 ve 2012 yılında Çerkezköy’e yaşattığı manzaraları anımsatan Akay DSİ, TESKİ ile beraber derelerin ıslahı ile ilgili uzun süre çalıştık. DSİ’nin Çorlu Deresi’nde yapacağı ıslah çalışmaların önü açıldı. Çorlu Deresi’nin taşkınlarını hafifletmek üzere TESKİ ile beraber Ambardere Bölgesi’nde menfez yapıldı. Şehirde hızlı yağışlarda meydana gelen su baskınları TESKİ ile birlikte yapılan Çerkezköy İmar Sahası Taşkın Koruma Projesi ile sona erdi. Çerkezköy artık ani su baskınlarda kötü rüya görmez oldu” dedi.

“ÇERKEZKÖY’E KAZANDIRACAĞIZ”

Çerkezköy İçme Sulu Hattı’nın 2019 yılından itibaren yenilenmeye başlanacağını ve Çerkezköy’ün asbest borulardan kurtulacağını ifade eden Akay, 4 yılda altyapıya yaklaşık 75 milyon TL’lik bir yatırım yapıldığını kaydetti. Sosyal belediyecilik anlamında yapılan çalışmaların anlatan Akay, park ve yeşil alanlarda yapılan çalışmalarla ilgili de mahalle sakinlerine bilgiler verdi. Sporla ilgili yatırımları da anlatan Akay, 10 milyon liralık yatırımla hayata geçecek olan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nu yılsonu itibari ile Çerkezköy’e kazandıracaklarını kaydetti. Mahalle evleri, projesi ile ilgili de bilgi veren Akay, “Fatih Camii önünden Adnan Kahveci Parkı’na kadar olan dere yatağı boyunca park ve yeşil alan düzenleme çalışması yapacağız. İçerisinde çocuk oyun grupları, spor alanları, oturma alanları, yürüyüş yollarının bulunacağı proje tamamlandıktan sonra Kent Park ile bütünleşecek. Vatandaşlarımız Fatih Camii önünden Pazar Yeri’ne kadar ışıl ışıl aydınlatılmış yürüyüş yolunu kullanarak yürüyebilecek. Eğer devlet Su İşleri Pınarça Deresi’nin ıslahını Koca Geçit Mevkii’ne kadar tamamlarsa. Biz de bu projeyi Koca Geçit Mevkii’ne kadar uzatacağız. Eğer onlar ıslahı yapmaz ise 2019’dan sonra biz yapacağız” dedi.

“ARTIK BENZER GÖRÜNTÜLER GÖRÜNMÜYOR”

Tek yön uygulaması ile geçmişte kilitlenen ve kapatılmak zorunda kalan Altıyol Kavşağı’nda artık benzer görüntülerin görünmediğini belirten Akay “Altıyol Kavşağı’nı düzenledik ve içine bir pusula yaptık. Pusula ortasına da 700 yaşında bir zeytin ağacı diktik. Pusulanın etrafındaki K harfi Kuzey, G Harfi Güney, D Harfi Doğu ve B Harfi de Batı’yı işaret ediyor. Zeytin ağacı da herkesin bildiği gibi barışın ve kardeşliğin sembolüdür. Biz bu proje ile ülkemizin kuzeyinden, güneyinden, doğusundan ve batısından gelen vatandaşlarımızın kentimizde barış, kardeşlik ve huzur içerisinde yaşadığını simgeledik” dedi.

“300 BİN NÜFUS HAVASIZ KALAVAK”

Akay, konuşmasının son bölümünde Bağlık Mahallesi’ne 1000 metre uzaklıkta yapılacak olan ve 5 bin dönüm alan üzerine kurulu olacak kömürlü termik santral ile ilgili bilgiler verdi. Çerkezköy nüfusunun 4 yılda neredeyse yüzde 50 arttığını söyleyen Akay “Termik santral yapılırsa bu göç terse dönecektir. Çerkezköy’ün 500 sanayi kuruluşunun kirliliğini içimize sindirdik. Bir tarafımızda 500 fabrika var, ormanlık alanların olduğu diğer tarafımıza da termik santral gelirse bugün 300 bin nüfus havasız kalacak. Bu işin siyaseti yok. Tüm Çerkezköy tek yürek olmalı ve bu belayı başımızdan def etmeliyiz. Bunu Silivri başardı. Orada iktidarı, muhalefeti ile bir araya gelindi ve ‘Termik santral istemiyoruz’ denildi. Maalesef Çerkezköy aynı ortak tepkiyi veremedi. Bunu başardığımız gün ben inanıyorum santral buraya yapılmayacak” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU