İki kulüp birleşti

Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden 1911 Çerkezköyspor'un Olağan Genel Kurulu çoğunluk aranmaksızın önceki akşam saat 20:00'da tesislerde yapıldı. Genel kurulda Çerkezköy'ün kökl

GÜNDEM 16.05.2018 18:36:00 0
İki kulüp birleşti

Genel Kurulda Divan Başkanlığı’na Nedim Yılancı seçilirken, divan üyeliklerine ise Furkan Tezcan ve Erkan Danyeli getirildi. Divan heyetinin oluşturulmasının ardından kulüp tarafından kulübünün isminin 1911 Çerkezköy Doğanspor, renginin yeşil beyaz, yönetim kurulunun ise 20 asil ve 20 yedek üyeden oluşması için önerge verildi. Faaliyet raporu ile ilgili bilgi veren kulüp başkanı Uğur Erem “Takımımız bu yıl Bölgesel Amatör Ligde 12.grupta mücadele etti. Takımımızı kururken bu arada tesisimizi de daha modern hale getirmeye çalıştık. Bizlere her zaman desteklerini esirgemeyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a da teşekkür etmek istiyorum. 2017-2018 futbol sezonunda gruba çok iyi başladık ve sezonun üçüncü haftasından onuncu haftasına kadar lider götürdüğümüz bir sezonda şanssız beraberlikler ve mağlubiyetler alarak ligin bitimine kadar zirve mücadelemizi sürdürerek sezonu ikinci sırada tamamladık. BAL liginde mücadele ettiğimiz ilk yılımızda grubumuzda ikinci sırada tamamlamış olmamız büyük başarıdır” dedi.

 

 

“BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR”

 

 

Takımın alt yapısında hiçbir oyuncu yokken ilk iş olarak U-19,U-14 ve U-13’lerde mücadele edecek takımları kurarak yaklaşık 60 yeni sporcuyu kulüp bünyesine kazandırdıklarını ifade eden Erem “Bir an önce alt yapıya önem vererek alt yapıdan yetiştirdiğimiz oyuncularımızla A takıma katkılar sağlamaktır” dedi. Bir yıl kulüp başkanlığı yaptığını ve artık yorulduğunu dile getiren Erem “Kulüp kayyuma devredilmesin diyerek bu kulübe sahip çıktık. İlk senemizde başarılı bir sezon geçirdik. Bugün de bayrağı devredeceğiz. Birlikten güç doğar” dedi. Faaliyet raporunun oy birliği ile kabul edilmesinin ardından denetim kurulu raporu okunurken, 29.06.2017- 16.04.2018 tarihleri arası gelirlerin 1 milyon 316 bin 510,60 TL, giderin ise 1 milyon 395 bin 433,93 TL olduğu ifade edildi. Denetim kurulu raporunun oybirliği ile kabul edilmesinin ardından 2018-2019 sezonu için kulübün tahmini bütçesi görüşülerek 1 milyon 425 bin TL olarak oybirliği ile karara bağlandı.

 

 

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

 

 

Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından toplantının başında sunulan önerge görüşüldü. Kulübün isminin Çerkezköy 1911 Doğanspor olarak değiştirilmesi oy çokluğu ile kabul edilirken, kulübün renklerinin yeşil beyaz olarak değiştirilmesi ise oy birliği ile kabul edildi. Yönetim kurulunun 20 asil 20 yedek üyeden oluşması da oy birliği ile karara bağlandı. Önergenin görüşülmesinin ardından seçimlere geçildi. Mevcut Başkan Uğur Erem’in aday olmadığı kongrede seçimlere Sabri Asbaş’ın tek listesi ile gidildi. Asbaş başkanlığındaki yönetimde Yakup Cin, Sebahattin Çolakoğlu, Gökhan Biber, Hasan Pektaş, Uğur Can Avcılar, Yusuf Furkan Tezcan, Hayrettin Türlin, Ahmet Sarı, Nevzat Kumru, Neşat Küçük, Necmettin Çınar, Taner Bahar, Mustafa Sever ve Zikri Arıç yer aldı. Kongrede denetim kurulu üyeliklerine Bülent Sezgin, Ali Günal Kahramanoğlu, Neset Küçük seçilirken, A.S.K.F temsilciliğine ise Uğur Erem seçildi.

 

 

“BAŞARI İÇİN BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ”

 

 

Yeni başkan Sabri Asbaş, Çerkezköy’de bir başarının gelmesi için birliğin olması gerektiğini ifade ederek “Birlikten her zaman kuvvet doğar. Yapılan teklifi inceledik ve birleşim kararı aldık. Doğanspor olarak da olağan kongreye gideceğiz ve iki kulüp olarak birleşeceğiz. Zor bir süreçten geçiyoruz. Çerkezköy’de spora bakış açısı her zaman farklı oluyor. Kısacası spora destek yok. Biz bazı eksikleri gidermek için birleşimi kabul ettik. Bizlerin taşın altına elimize sokmanın zamanının geçtiğini düşünüyorum. Başarılı olmak için hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor” dedi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU