YKK, eğitime desteğini sürdürüyor

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren ve yıllardır çeşitli okullara akıllı sınıf, bilgisayar sınıfı, bilişim ve teknoloji sınıfı kazandıran YKK Metal ve Plastik Ürünleri F

GÜNDEM 15.05.2018 11:30:00 0
YKK, eğitime desteğini sürdürüyor

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren YKK Metal ve Plastik Ürünleri Fabrikası, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin bulunduğu Engelsiz Yaşam Evi’ne özel insanlar için eğitim ve bilgisayar salonu kazandırdı.

 

 

TÜRKİYE’DE TEK

 

 

YKK Metal ve Plastik Ürünleri Fabrikası tarafından kazandırılan eğitim ve bilgisayar salonunun açılışı dün saat 14:30’da yapıldı. Açılışa YKK Metal ve Plastik Ürünleri Fabrikası Genel Müdürü Cezmi Baykal, Fabrika Müdürü Hirohisa Saida, İnsan Kaynakları Müdürü Ahmet Güldal, Satın Alma Sorumlusu Orhan Bayraktar, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek üyeleri katıldı. Engelsiz yaşam evi ile ilgili bilgi veren Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube BAşkanı Hayrettin Çetinkaya, bu binanın Türkiye’nin örnek binalarından olduğunu ifade ederek “Türkiye’de 67 şube içinde tek. Yakın bir zamanda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kapaklı’ya da böyle güzel bina kazandıracak” dedi.

 

 

“YKK’NIN FELSEFESİ VAR”

 

 

Hayrettin Çetinkaya’nın konuşmasının ardından eğitim ve bilgisayar sınıfının açılışı yapıldı. Engelsiz yaşam evini çok beğendiğini belirten YKK Metal ve Plastik Ürünleri Fabrikası Müdürü Hirohisa Saida “YKK’nın felsefesi var. Hiçbir kişi kimseye fayda sağlamadan başarılı olamaz” dedi. Bu nedenle YKK fabrikası olarak yıl içinde çeşitli sosyal sorumluluk projeleri düzenlediklerini ifade eden Saida “Bugün de engelli kardeşlerimizin gözlerinde gördüğümüz heyecan bizleri çok mutlu etti” diyerek eğitim ve bilgisayar sınıfının hayırlı olmasını temenni etti.

 

 

“DAHA GÜZEL EĞİTİMLER VERECEĞİZ”

 

 

Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya da desteklerinden dolayı YKK Metal ve Plastik Ürünleri Fabrikası’na teşekkür ederek “Eğitim odasını zeminden tavana kadar fabrikamız yeniledi. Eğitim sınıfımızda masadan tahtaya, sandalyeden akıllı tahtaya kadar her şey var. Bilgisayar sınıfımızda ise 7 bilgisayarımız bulunuyor” dedi ve bu sınıfta engelli vatandaşlara daha güzel eğitimler vereceklerini söyledi.

 

 

SEMAZEN EKİBİ GÖSTERİ YAPTI

 

 

Açılışın ardından Hayrettin Çetinkaya, YKK Fabrikası yetkililerine, Halk Eğitimi Merkezi Resim öğretmeni Birsen Bayram Aydın’ın filografi dersinde öğrenciler ile yaptığı YKK logosu ve ay yıldızın yer aldığı çini sanatı tablosunu takdim etti. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi semazen ekibi de açılışta kısa bir gösteri yaptı.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU