Kavak Dere temiz ve kokusuz akacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından ihalesi yapılan Kavak Dere 2. Etap Islah çalışmaları başladı. Kava Dere 2. Etap çalışmaları kapsamında Kava Dereâ??

GÜNDEM 15.05.2018 11:21:00 0
Kavak Dere temiz ve kokusuz akacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından ihalesi yapılan Kavak Dere 2. Etap çalışmalarını inceledi.

 

ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

 

Kava Dere’nin 1. Etap çalışmaları kapsamında 2 kilometrelik kısmın ıslahının yapıldığını, sanayi kuruluşlarının kaçak deşarjlarının önüne geçildiğini belirten Akay “İlk etap çalışmasının ardından 1 kilometrelik Kava Dere 2. Etap ıslah çalışmaları başladı. Yapılan ilk etap çalışmasının ardından Kava Dere artık daha temiz ve kokusuz akıyor. İkinci etabın da tamamlanması ile Kava Dere temiz, berrak ve kokusuz akacak” dedi.

 

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

 

Akay, Yıldırım Beyazıt Mahallesi ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ni birbirinden ayıran Kavak Dere’de geçtiğimiz yıl 1. Etap ıslah çalışmasının Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapıldığını anımsatarak “Kavak Dere Islah Projesi’nin 2. Etabının ihalesi Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapıldı, yer tesliminin yapılmasının ardından çalışmalar üstlenici firma tarafından başlatıldı. Yaklaşık 1 kilometrelik Kavak Dere Islah Projesi’nin 2. Etabında Kavak Dere’nin taban genişliği 5 metre, tavan yüksekliği 3 metre olacak. Derenin içerisi betonarme U kanal şeklinde olacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Kavak Deresi 2. Kısım İnşaatı ve Çeşitli Dere Islahı Yapım İşleri’ adı altında 5 milyon 641 bin TL ile ihale edilen çalışmalar Kasım ayına kadar tamamlanacak” dedi.

 

MODERN BİR HAL ALACAK

 

Islah çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kava Dere’nin etrafında Çerkezköy Belediyesi tarafından çevre düzenleme ve yeşillendirme çalışmalarının da yapılacağını ifade eden Akay “Hem Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinleri pis kokudan ve yaz aylarında sinekten kurtulacak hem de Kavak Dere yürüyüş yolları, oturma alanları ile güzel ve modern bir hal alacak” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU