Minik Afacanlar hünerlerini sergiledi

Afacan Çocuk Kreş ve Anaokulu tarafından yıl sonu etkinliği düzenlenirken, etkinlikte Anneler Günü'ne de vurgu yapıldı. Kreş ve Anaokulu öğrencileri, gösterileri ile izleyicilerden büyük alkış

GÜNDEM 13.05.2018 18:46:00 0
Minik Afacanlar hünerlerini sergiledi

Afacan Çocuk Kreş ve Anaokulu tarafından Cumartesi günü saat 12:00’da Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda yıl sonu etkinliği ve mezuniyet töreni düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik Afacan Çocuk Kreş ve Anaokulu Kurucusu ve Sorumlu Müdürü Güniz Güven'in konuşmasıyla devam etti.

 

AİLE İÇİ İLETİŞİME VURGU YAPTI

 

Aile içi iletişimin önemine dikkat çeken Güven, “Çocuklarımız çabucak büyüyorlar. Biz onların hiç büyümeyip hep mızmızlanacağını sanıyoruz. Ama göz açıp kapanıncaya kadar çabucak büyüyorlar. Çocuğumuz büyürken biz anne babalara büyük görevler düşüyor. Aile içi iletişim çok önemli. Çocuğumuzu anlamaya çalışmalı, duygularını anlatmalarına fırsat vermeli ve bizim de ona anlatacağımız duygularımız olmalı” dedi. Çocukların duygusal zeka desteği almadan büyüdüğünü söyleyen Güven “Aklı çalıştıran duygulardır dedi. İnsan aklıyla, duygularıyla sosyal varlık olmasıyla bir bütündür. Bunlardan biri az oluyorsa ya da hiç olmuyorsa dengesizlik oluşuyor. Duygusal zeka desteği almış bir kişi daha kolay sosyalleşiyor, aklı daha iyi çalışıyor. Çocuklarımızın duygularına önem verelim, onların bir şeyler üretmesi için ortamlar sunalım. Gösterdikleri çabalardan dolayı onlarla gurur duyduğumuzu ifade edelim, onlara güvendiğimizi hissettirelim. Bir çocuk için en önemli şey annesinin babasının ona güvendiğini hissetmesi, onun çabalarının takdir edildiğini görmesidir. İşte bu da aile içi iletişimdir” dedi.

 

"TEMELİNİ VERECEK OLAN KURUM AİLEDİR"

 

Çocuklara sadece kendileri için değil toplum için de faydaları olmalarının öğretilmesi gerektiğini dile getiren Güniz Güven, “Çocuğumuz daha küçükken ona toplum için faydalı olmayı öğretmeliyiz. Toplum için faydalı olmaya çalışan insanın kendisine de faydası olur. İşte bu duygusal zekadır ve temeli ailedir. Bir zamanlar çocuğa ‘oku kurtar kendini’ deniyordu. Bu düşünce artık çocuklarımıza ‘oku kendini geliştir, topluma faydalı ol’ şeklinde olmalıdır. Çocuklarımıza bu şekilde aktarılmalıdır. Bu şekilde empoze edilirse, çocuk, faydalı, üretmeyi seven bir birey olur. Bunun temelini verecek olan kurum önce ailedir" ifadelerini kullandı.

 

"DEĞERLERİMİZİ YAŞAMAYI VE AKTARMAYI UNUTMAYALIM"

 

Değerlerin unutulmaması ve çocuklara aktarılması gerektiğine de dikkat çeken Güven, “Mekanikleşen dünyamızda, değerlerimizi çocuğumuza aktarmayı ve bu değerleri yaşayıp yaşatmayı unutmamalıyız. Zamanımızın kıymetini iyi bilmeli, çocuğumuzun her gün daha da büyüdüğünü bilmeli,  çocuğumuzla yaşamamamız gereken güzel şeyleri kaçırmamalıyız. Bazı şeylerin kıymetini anlamamız için illaki büyükanne, büyükbaba olmayı beklememeliyiz. Başarı ve mutluluk, içinde bulduğumuz zamanın değerini bilmekte saklıdır” dedi.

 

MİNİKLER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

 

Güniz Güven'in konuşmasının ardından Afacan Çocuklar Masal Sınıfı'nın Anneler Günü slaytı sunuldu. Anaokulu Öğretmeni Azize Sakar tarafından hazırlanan Atatürk Çocukları Korosu öğrencilerinin seslendirdiği şarkının ardından, yine minik öğrenciler tarafından hazırlanan Bale gösterisi sunuldu. Anaokulu Öğretmeni Azize Sakar'ın Anneler Günü adlı şiiri seslendirmesiyle devam eden etkinlikte, 'Eledim Eledim' isimli drama da seyircilerden büyük alkış aldı. Mantar Sınıfı'nın Anneler Günü Slaytı ile devam eden etkinlikte yine Mantar Sınıfı tarafından Uzun Kulaklı Tavşan gösterisi de sunuldu. 'Tık Dedi Kapı' gösterisi, İzmir Marşı'nın seslendirilmesi,  Farecik Dansı, Erik Dalı Oyunu, Zeytinyağlı Şarkısı, Annemize Türkü ve Folklor Grubunun gösterimiyle devam eden yıl sonu etkinliğinin ardından 22 anaokulu öğrencisi için mezuniyet töreni düzenlendi. 10. Yıl Marşı eşliğinde kep atarak ilk kez mezuniyet heyecanı yaşayan öğrenciler hep bir ağızdan ‘Arkadaş şarkısını seslendirdi.

 

Haber / Özge MERİÇ